Petar Kolev: Bullgarët në Maqedoninë e Veriut nuk ekzistojnë në nivelin legjislativ

Shkup, 24 korrik – Kryetari i GDU, Petar Kolev, i cili u takua dje me Presidentin Bullgar Rumen Radev dhe Ministrin e Punëve të Jashtme Svetlan Stoev, për “BGNES” tha se bullgarët në Maqedoninë e Veriut nuk ekzistojnë në nivelin legjislativ.

 

Ai thotë se nuk pajtohet me kryeministrin Zoran Zaev.

“Të drejtat e tyre nuk respektohen përkundër pretendimeve të qeverisë zyrtare dhe personalisht të Kryeministrit Zaev. Bullgarët në Maqedoninë e Veriut duhet të kenë të njëjtat të drejta si të gjithë qytetarët e tjerë të RS Maqedonisë”, tha ai.

Ai shtoi se është gjallë, i shëndetshëm, është bullgar dhe jeton në Shtip. Kolev thotë se Radev ishte i pari që donte të dëgjonte se si jetojnë bullgarët në Maqedoni.

Ai pretendon se ka urrejtje ndaj bullgarëve në Maqedoni dhe bullgarëve në Bullgaria.

Related posts

ASH-AAA zyrtarizon kandidatin për komunën e Bogovinës

Redaksia

Shumica e partive politike maqedonase pranojnë rezolutën e VMRO-DPMNE-së

Z H

Disa raste të ish-PSP-së do të nisin nga e para

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com