Agjencia Zhurnal.mk

Piktura e Botticelli-t pritet të dalë në ankand për 80 milion dollarë

Një pikturë e shekullit të 15-të nga piktori Sandro Botticelli pritet të shitet për më shumë se 80 milion dollarë. Besohet se është realizuar në fund të viteve 1470 ose në fillim të viteve 1480, “Young Man Holding a Roundel” është një nga portretet e fundit të njohura nga artisti italian, sipas Sotheby’s.

Ndërsa vlerësimi zyrtar i ankandit parashikon një çmim të shitjes mbi 80 milion dollarë, shefi i departamentit të pikturës Sotheby’s Old Master, Christopher Apostle, tha se ajo “mund të jetë piktura tjetër që tejkalon pragun e ratifikuar prej 100 milion dollarësh”, shkruan abcnews.al.

“Young Man Holding a Roundel” do të bëhej piktura e parë që mund të shitet me një vlerë të tillë, që prej “Haystacks” të Claude Monet, e cila arriti mbi 110 milion dollarë në Sotheby’s New York vitin e kaluar.

Botticelli, i cili njihet më shumë për kryeveprat “Lindja e Venusit” dhe “Primavera”, konsiderohet një figurë kryesore në traditën e artit perëndimor. Sipas Sotheby’s, vetëm një pjesë e veprave të tij kanë mbijetuar që gjenden në koleksionet muzeale. xh.d/abcnews.al

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...