Agjencia Zhurnal.mk

Plani holandez për “Hyperloop” synon arritjen në Paris nga Amsterdami për vetëm 90 minuta

Propozimet për të krijuar një rrjet “Hyperloop” i cili do të transportonte pasagjerët nga Amsterdami në Paris në më pak se 90 minuta janë në diskutim në Holandë, pas një studimi që thotë se lidhja e teknologjisë së lartë mund të jetë ekonomikisht e vlefshme.

Sipas CNN, përcjell Telegrafi, “Hyperloop” është një mënyrë transporti e propozuar që përfshin udhëtimin në një “kapsulë”, e cila shtyhet përmes një tubi çeliku me shpejtësi mbi 600 milje në orë.

Me sa duket më i qëndrueshëm sesa aviacioni dhe më i shpejtë se trenat e sotëm me shpejtësi të lartë, avokatët e “Hyperloop” thonë se është e ardhmja e udhëtimit ndërkufitar, madje edhe ndër-kontinental.

Në fillim të këtij muaji, kompania holandeze “Hardt Hyperloop” njoftoi rezultatet e një studimi të kryer në bashkëpunim me provincën e Holandës së Veriut që ekzaminoi idenë eksperimentale të udhëtimit.

Raporti tregoi se një rrjet i Evropës “Hyperloop” në mbarë Evropën do të shkurtojë ndjeshëm kohën e udhëtimit midis qyteteve evropiane, duke “fshirë” kufijtë dhe duke ofruar “përfitime të jashtëzakonshme ekonomike”.

Lidhja më e mirë e Zonës Metropolitane të Amsterdamit me qendrat e tjera evropiane, sugjeroi studimi, do të përmirësonte udhëtimin e biznesit dhe “forcimin e vlerës ekonomike të krahinës”.

Raporti thotë se “Hyperloop” mund të transportojë 200,000 pasagjerë në orë, për një drejtim.

Udhëtarët mund të arrijnë në Paris në 90 minuta – më pak se gjysmën e kohës që kërkon aktualisht me tren, dhe afërsisht në të njëjtën kohë si një fluturim direkt, pa pasur nevojë për lidhje aeroporti.

Nga Amsterdami në Bruksel do të duhej kohë më pak se një orë përmes Hyperloop, sugjeron studimi.

Vitin e kaluar, CEO i kompanisë dhe bashkëthemeluesi Tim Houter i tha CNN Travel se rrjeti evropian i propozuar i Hardt Hyperloop do të sigurojë një “alternative për fluturimet ndotëse”.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...