Agjencia Zhurnal.mk

Po rrënohen platformat dhe baret në plazhet e lagjes Kaneo në Ohër

Shkup, 29 qershor, zhurnal.mk – Platforma, mure mbajtëse, banakë, pajisje urbanistike nga shazllone deri tek tavolina, karrige dhe çadra dielli, sot vazhduan të hiqen nga bregu i liqenit të Ohrit, por këtë herë në lagjen Kaneo. Një nga vendet më tërheqëse për t’u vizituar në Ohër, tashmë do të marrë një pamje krejt të re.

“Siç njoftuan autoritetet komunale, ashtu edhe vepruan. Nga ajo që mund të shihet pas meje, disa dhjetëra punëtorë të ndërmarrjeve publike po heqin atë që mund të hiqet, në plazhet këtu në zonën në Kaneo pa makineri ndërtimi.”

I gjithë operacioni u krye në prani të madhe të policisë, dhe nuk ishte lejuar xhirim në vetë objektet. Pronarët thonë se nuk është faji i tyre që deri më tani nuk janë shpallur njoftime për koncesione të reja për plazhet, megjithëse deri në vitin 2019 ata kanë paguar të gjitha pagesat për qira ndaj bashkisë.

“Ata erdhën këtu me njëzet njerëz nga policia, një inspektor që nuk dinte të flisnin në mënyrë të kulturuar, edhe pse ne gjithë kohën përpiqemi të kuptohemi si njerëz dhe njëzet apo tridhjetë njerëz me makina për prishje. Ata madje nuk na lejuan të gjenim një zgjidhje për pjesën tjetër të punojë, bari, plazhi, shazllonet për të mbajtur të punësuarit. Ne nuk e kuptojmë çështjen, nëse dikush dëshiron të tregojë forcë, të bëjë problem, në mes të sezonit nuk e kam të qartë”, tha Jovan Trajanoski, menaxher.

Trajanoski thotë se vetëm në objektin e tij më shumë se 30 njerëz do të mbeten pa punë. Për më tepër, pronarët akuzojnë për qasje selektive dhe kërkojnë që shteti të merret edhe me Strugën, ku deri më tani asnjë gozhdë e vetme nuk është hequr nga plazhet, megjithë dekretin e Qeverisë. Nga Komuna e Ohrit thonë se aksioni do të vazhdojë edhe në periudhën në vijim.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...
error: Content is protected !!