Prej nesër fillon paraqitja e kandidatëve për regjistrues

Shkup, 19 korrik – Konkursi për paraqitjen e kandidatëve për regjistrues dhe instruktorë rajonalë për regjistrimin e ardhshëm do të shpallet nesër në katër gazeta ditore, si dhe në eub faqen www.Popis2021.stat.gov.mk ku do të ketë aktiv edhe aplikacioni për paraqitje elektronike, informojnë nga Enti Shtetëror i Statistikës.

 

“U bëjmë thirrje të gjithë të interesuarve, si dhe të gjithë ata të cilët janë paraqitur në konkursin e parë në mars të këtij viti, ta plotësojnë aplikacionin de të bëhen pjesë e ekipit të madh për regjistrim i cili në shtator do ta zbatojë Regjistrimin e shumëpritur të popullsisë, amvisërive dhe banesave në Republikën e Maqedonisë së Veriut, theksohet në kumtesën e ESHS-së.

Konkursi do të zgjasë deri më 5 gusht pas çfarë do të vijojë testimi, zgjedhja dhe trajnimi i kandidatëve të zgjedhur.

Nga Enti Shtetëror i Statistikës, theksojnë se kontributi i secilit prej nesh në aktivitetet e regjistrimit paraqet përfitim për të gjithë, dhe si pjesëmarrës të drejtpërdrejtë në zbatimin e Regjistrimit dhe si sigurues të të dhënave.

Regjistri i popullsisë, amvisërive dhe banesave në Maqedoninë e Veriut do të mbahet prej 5 deri më 30 shtator të këtij viti.

Related posts

Gjendja me Covid-19 në çerdhet e Tetovës është stabile

D V

Mediat maqedone / Hristijan Kostov do jetë ministër i shëndetësisë?

D V

Hulumtim: Antitrupat e krijuar nga “Sinovac” mund të qëndrojnë vetëm 6 muaj

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More