Prezantimi i projektit evropian për ekonomi rrethore – Cinderela

Shkup, 30 shtator – Instituti i ndërtimtatisë Makedonija dhe Makstil SHA Shkup sot do ta prezantojnë  projektin Cinderela për ekonomi rrethore dhe shfrytëzimin e mbeturinave si resurs.

Cinderela është projekt kompleks kërkimi  dhe  inovacioni, i financuar nga programi “Horizont 2020” i Komisionit Evropian, bazuar në mundësitë për zvogëlim të mbeturinave urbane, e cila ka për qëllim zhvillimin dhe demonstrimin e modelit të ri të biznesit të ekonomisë rrethore.

Në këtë projekt mbeturinat industriale – skorje të marrë nga furrat e shkrirjes së mbeturinave  të hekurit, mbeten material ndërtimor cilësor  i cili shfrytëzohet për asfaltimin dhe ndërtimin e blloqeve ndarëse. 

Related posts

Një pjesë e Çairit nesër pa ujë

Z H

Maqedoni: Mbi 120 milionë euro për pagesat online

D V

Dhoma e Mjekëve apelon qytetarët të denoncojnë mjekët që janë kundër vaksinimit

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More