Program afatgjatë për të kontrolluar ndotjen plastike

Kina zbuloi të mërkurën një plan për kontrollin e ndotjes plastike gjatë pesë viteve të ardhshme, duke synuar të frenojë në mënyrë efektive ndotjen e bardhë deri në vitin 2025, bën të ditur “Xinhua”.

 

Plani i veprimit, i lëshuar së bashku nga Komisioni Kombëtar i Zhvillimit dhe Reformës dhe Ministria e Ekologjisë dhe Mjedisit, detajon masat për të zvogëluar prodhimin dhe përdorimin e plastikës, zhvillimin e alternativave për plastikën dhe zvogëlimin e konsiderueshëm të sasisë së mbeturinave plastike në vendgrumbullime gjatë periudhës së Planit të 14-të Pesëvjeçar (2021-2025).

Deri në vitin 2025, sektorët kryesorë, si shitja me pakicë, tregtia elektronike dhe shpërndarja e shpejtë, pritet të shkurtojnë në mënyrë drastike përdorimin e paarsyeshëm të plastikës së disponueshme, sipas planit.

Vendi do të promovojë përdorimin e alternativave ndaj plastikës, të tilla si bambu, dru, letër dhe plastikë të degradueshme. Ai gjithashtu do të rrisë kërkimet mbi teknologjitë plastike të degradueshme dhe do të inkurajojë zhvillimin e rregullt të industrive të lidhura.

Riciklimi dhe asgjësimi i mbeturinave plastike gjithashtu do të përmirësohet në të gjithë vendin, ndërsa mbetjet plastike në zonat kryesore të ujit, pikat skenike dhe zonat rurale do të pastrohen, thuhet në plan.

Related posts

Kili miraton Pfizer për grupmoshat 12 deri në 15 vjeç

Redaksia

Historia e vrasëses 74-vjeçare ‘Vejusha e Zezë’ që vrau të dashurit e saj – pasi i bëri të dashuroheshin në të

D V

Izraeli pritet të fillojë me testimin e kapsulës kundër coronavirusit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More