Promovim i librit “Loja dhe mësimi – koncepte të reja në mësimin e hershëm”

Shkup, 4 tetor – Në Klubin e deputetëve sot do të promovohet libri “Loja dhe mësimi – koncepte të reja të mësimit të hershëm” nga Lena Damovska, në botim të “Prosvetno dello”.

Botimin do ta promovojë profesoresha Florina Shehu, ndërsa është paralajmëruar edhe fjalim i ministres për Arsim dhe Shkencë, Milla Carovska.

Siç njoftoi redaktori në “Prosvetno Dello”, Ana Ivanova, ky libër trajton një varg çështjesh thelbësore dhe aktuale në lidhje me paradigmat e reja në pedagogjinë e shekullit 21.

Sipas autores së librit, ato janë të bazuara në cilësimet teorike të pedagogjisë inovative, participuese, reflektive dhe kritike sa i përket mësimit dhe zhvillimit të fëmijëve nga mosha parashkollore dhe e hershme shkollore. Ajo janë baza nisëse për ndryshime të reja dhe të dëshirueshme në teorinë dhe praktikën edukativo-arsimore, ku loja përfaqëson strategji të fuqishme në procesin e mësimit të hershëm te fëmijët.

Related posts

Ministri Çeku pret në takim ekipin e filmit “Vera Andrron Detin”

D V

Shënim qendror i Ditëve evropiane të trashëgimisë kulturore

D V

Xhubleta e thakut t’prem’

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More