Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Promovohen 569 nënpunës të rinj policor në Idrizovë

Shkup, 27 mars – Në Qendrën e trajnimit të Ministrisë së Punëve të Brendshme në Idrizovë, sot 569 kandidatë nga gjenerata 2019-2020, të cilët kaluan përzgjedhjen rigoroze konkurruese dhe përfunduan trajnimin një vjeçar, u graduan në oficerë të rinj të policisë.

Ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski, i cili iu drejtua dhe uroi oficerëve të rinj të policisë, u tha atyre se ky është fillimi i një serie hapash të vazhdueshëm ku arsimi shtesë dhe përvoja e jetës dhe punës do të kulmojnë në një jetë të drejtuar nga dëshira për të kontribuar me vetëmohim për mirëqenien e njerëzve përreth tyre, të shoqërisë dhe të shtetit.

Spasovski është gjithashtu i kënaqur me faktin që kjo gjeneratë mund të mburret me përforcimin e barazisë gjinore, pra që 100 nga oficerët e rinj të policisë janë gra, roli i të cilave është jashtëzakonisht i rëndësishëm në polici.

Spasovski shprehu besim se gjithçka që ata kanë mësuar dhe fituar si përvojë përmes katër moduleve arsimore, do të zbatohet në mënyrë efektive në njësitë organizative ku do të vendosen, veçanërisht pasi policia ka nevojë për njerëz të rinj, të rinj dhe ambiciozë , të etur për zhvillim dhe përparim profesional.

Nënpunësve të rinj të policisë iu drejtua edhe kryeministri Zoran Zaev, i cili, ndër të tjera, theksoi se si me çdo brez më parë, ashtu edhe me këtë, instruktorët nga Qendra e trajnimit të Ministrisë së Punëve të Brendshme me sukses kanë krijuar edhe një gjeneratë tjetër të oficerëve të policisë. Para fjalës së tij, Zaev bëri disa fotografi nga foltorja, duke theksuar se për të ky është nder dhe mundësi e veçantë.

Sipas Zaev, urimet dhe mirënjohjet meritojnë kujdesin për vazhdimësinë në sigurimin e stafit profesional në MPB.

Më të miret janë shpërblyer me dekorata si Bllashko Todorov, Nikolla Stanoev, Pavel Arsovski, Qirçe Atanasov, Robert Korunovski, Sara Maksimovska, Aleksandar Nikollovski, Nikollçe Zitoshanski, Vllatko Vladevski, Kristijan Josifovski, Jovana Atanasovska, Angela Mitevski dhe Simeon Ristevski.

Mirënjohje iu ndanë gjithashtu edhe 16 kandidatëve që përfunduan shkallën bazë në studimin e gjuhës frënge, të organizuar nga Ambasada e Francës në vendin tonë.

Postime të ngjashme

Takimi i dytë i Osmanit dhe Stoevit në Antalia

Dafina Vidishiqi

PDSH me Sadi Bexhetin synon fitoren në Tetovë

Dafina Vidishiqi

Komuna e Jegunovcës pa menaxhim me mbeturinat, në hyrje të fshatrave ju “mirëpresin” deponitë e egra

Dafina Vidishiqi

ESHS-Maqedoni: Vitin e kaluar kanë vdekur 25.775 persona, 10.9 përqind prej tyre nga coronavirusi

Dafina Vidishiqi

Prizreni dhe Tetova do të lidhen me tunel!

Dafina Vidishiqi

BE heq zyrtarisht kufizimet për qytetarët e Maqedonisë e Veriut (VIDEO)

Dafina Vidishiqi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...