Provoni vezët e reja të fërguara – Është bërë hit viral dhe po e quajnë tornado

nga Xh M

Kjo metodë e përgatitjes u bë shpejt e njohur në TikTok, kryesisht për shkak të pamjes mbresëlënëse të omëletës dhe teknikës interesante të përgatitjes.

Si të përgatisim “vezë të fërguara me tornado”?

Përgatitja e “omletës së tornados” është e thjeshtë, por kërkon pak aftësi. Ja si mund ta bëni.

Fillimisht e ngrohim tiganin me pak vaj ose gjalpë në zjarr mesatar. Ndërkohë, rrahim mirë disa vezë në një tas të veçantë. Pasi vaji të jetë nxehur, hidhni vezët e rrahura.

Pasi vezët janë zier pak, është koha për të kaluar në pjesën argëtuese. Duke përdorur shkopinj, filloni t’i rrotulloni në një drejtim, duke i lëvizur ngadalë drejt mesit të tiganit. Kjo lëvizje rrethore do të bëjë që një “tornado” vezësh të formohet dhe të fillojë të rritet në lartësi.

Ndërkohë që vezët po skuqen, vazhdojmë t’i kthejmë derisa të marrin trashësinë dhe formën e dëshiruar. Kur vezët të jenë skuqur mjaftueshëm, mund t’i transferoni në një pjatë dhe t’i shërbeni. Mund të shtoni edhe erëza sipas dëshirës tuaj, si kripë, piper ose perime të grira hollë.

Tekstura është një përzierje e vezëve të fërguara dhe një omëletë.

Përveçse duken mahnitëse, “vezët e tornados” kanë një strukturë të butë dhe të lëngshme që është diçka midis një vezësh të fërguar klasike dhe një omëlete. Kjo teknikë është një mënyrë e shkëlqyer për të argëtuar familjen ose miqtë dhe përshtatet në mënyrë të përkryer në një mëngjes argëtues apo edhe si një vakt i shpejtë në çdo kohë të ditës. Për më tepër, efekti tornado i bën vezët më interesante dhe tërheqëse vizualisht, duke e bërë këtë pjatë të zakonshme më emocionuese për shumë njerëz.

Gjatë përgatitjes së tyre, është thelbësore që temperatura e tiganit të jetë mesatarisht e lartë. Një temperaturë shumë e lartë mund të gatuajë vezët shumë shpejt, ndërsa një temperaturë shumë e ulët nuk do të lejojë të formohet forma e dëshiruar. Kushtojini vëmendje edhe konsistencës – “vezët e tornados” duken më mirë kur nuk janë pjekur shumë. Lërini në mes pak më të buta dhe do të jenë më të lëngshme. Në fund, shtoni majdanoz të freskët, speca, apo edhe djathë për shije dhe strukturë shtesë.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More