Agjencia Zhurnal.mk

Pse duhet të pimë çaj shafrani, shtatë mrekullitë që bën në trupin tuaj

Shafrani i Indisë është një erëz e verdhë nëportokalli që përdoret zakonisht në formë pluhuri në gatime të ndryshme, ose në formë salce. Ajo vjen nga rrënja e shafranit

Erëza është e njohur për vetitë e saj medicinale, antioksiduese dhe anti-inflamatore për mijëra vjet.

Çaji i shafranit ka një aromë fantastike, por delikate. Mbi gjithçka, konsumimi i këtij çaji i sjell përfitime fantastike trupit tuaj.

1. Lehtëson simptomat e artritit

Karakteristikat e forta anti-inflamatore të çajit të shafranit mund të ndihmojnë në lehtësimin e inflamacionit dhe ënjtjen te njerëzit me artrit. Kjo zvogëlon simptomat e dhimbshme.

Një studim zbuloi se një përbërës aktiv në shafranin e Indisë, i quajtur kurkumin, ishte efektiv në zvogëlimin e dhimbjes tek pacientët me osteoartrit.

2. Ndihmon në parandalimin e sëmundjes së Alzheimerit

Ndërsa hulumtimet për atë që saktësisht shkakton sëmundjen e Alzheimerit vazhdojnë ende, duket se kurkumina që gjendet në shafranin e Indisë mund të ndihmojë në parandalimin e saj.

Antioksidantët e turmerikut parandalojnë dëmtimin që mund të çojë në Alzheimer. Edhe më e rëndësishmja, disa hulumtime tregojnë se shafrani i Indisë mund të zvogëlojë humbjen e indit sinaptik dhe akumulimin e amiloidëve të lidhura me zhvillimin e Alzheimerit.

3. Ndihmon në parandalimin e kancerit

Shumë veti medicinale të çajit të shafranit, përfshirë vetitë antioksiduese dhe anti-inflamatore, mund të kontribuojnë në parandalimin e kancerit.

Instituti Kombëtar i Kancerit e ka njohur kurkuminin si një antikancerogjen efektiv, ose substancë që ndihmon në parandalimin e kancerit.

4. Zbut ulçerën e kolitit

Koliti ulçerativ (UC) është një gjendje kronike që shkakton ulçër në skajin e poshtëm të traktit gastrointestinal. Shafrani i Indisë mund të ndihmojë në lehtësimin e simptomave të kësaj sëmundjeje.

Sipas Qendrës Mjekësore të Universitetit të Marylandit, një studim zbuloi se pacientët me UC në reaksion kishin nivele dukshëm më të ulëta të relapsit teksa konsumonin shafranin e Indisë.

5. Nxit sistemin imunitar

Karakteristikat medicinale të shafranit të Indisë mund të jenë në gjendje të forcojnë sistemin imunitar, madje edhe tek njerëzit me çrregullime imune.

Një studim i besuar tregoi që shafrani i Indisë mund të moderojë sistemin imunitar.

6. Ul kolesterolin

Ulja e kolesterolit mund të ndihmojë në zvogëlimin e rrezikut tuaj për të zhvilluar disa gjendje serioze, duke përfshirë sëmundjen e zemrës dhe goditjet në tru.

Ekzistojnë prova që shafrani i Indisë është efektiv për të bërë vetëm atë. Për shembull, një studim i besuar i studimit i vitit 2008 zbuloi se një dozë e ulët e kurkuminit shoqërohej me ulje të niveleve totale të kolesterolit në gjak.

7. Mund të ndihmojë në trajtimin e problemeve me sytë

Uveiti është një inflamacion i irisit. Disa hulumtime të hershme kanë treguar që kurkumina që gjendet në shafranin e Indisë mund të jetë me të vërtetë efektiv në trajtimin e kortikosteroideve, por pa efektet anësore, shkruan Class.

Për të bërë çaj shafrani në shtëpi, ndiqni këto hapa:

Zieni 3 – 4 gota ujë
Shtoni 2 lugë çaji shafrani Indie dhe përziejeni
Lëreni në zjarr për rreth 5 deri në 10 minuta
Hidheni çajin në një enë tjetër
Shtoni mjaltë, limon të shtrydhur të freskët ose lëng portokalli dhe qumësht për shije

/Telegrafi/

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...
error: Content is protected !!