Pse gratë duan t’i diskutojnë problemet, ndërsa burrat ikin si djalli nga temjani?

Çfarë të bëjmë kur i dashuri është i heshtur? Shkencëtarët po hetojnë një fenomen që prek shumë marrëdhënie…

 

Burrat nuk duan t’i ndajnë problemet e tyre me të tjerët, sepse nuk është në natyrën e tyre, nuk është “burrërore” dhe “që madje thotë që meshkujt s‘kanë fare probleme!”

Kush dëshiron të flasë për problemet është një dembel… Fatkeqësisht, zakonisht është kështu, transmeton Telegrafi.

Meshkujt mbajnë gojën mbyllur atëherë kur nuk duhet. Dhe kur i pyesim nëse ka ndonjë problem, ata e bëjnë rolin e bandillëve dhe të “heronjve”, kështu që më me dëshirë heshtin…

Psikologët kanë vite që merren me fenomenin “nuk dua të flas për të”. Shkencëtarët kanë zbuluar se shumica e adoleshentëve, por edhe e të rriturve, e konsiderojnë të folurit për problemet si një “humbje kohe”.

Një pjesë e tyre mendon se biseda nuk ka fare kuptim dhe nuk do ta ndihmojë askënd. Nga ana tjetër, pohojnë psikologët, gratë duan të diskutojnë gjithçka dhe tek ata rrallë vlen fjala e urtë (tipike mashkullore) “në njërin vesh hyn në tjetrin del “.

Psikologët thonë se me këtë problem do të duhej të merreshin që në fëmijëri: prindërit duhet t’u shpjegojnë fëmijëve të tyre se nuk është gjë e keqe të flasin për problemet.

Related posts

Shenjat delikate se partneri po ju gënjen

D V

Dy shenjat e horoskopit me fat për sot

D V

Trembëdhjetë modele flokësh më të shkurtra të parezistueshme për vajzat e vogla

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More