Agjencia Zhurnal.mk

Publikohet lista e firmave që kanë marrë ndihmë nga shteti, dhe nuk i kanë paguar punëtorët

Shkup, 30 korrik – Qeveria e publikoi listën e mbi 700 kompanive te të cilët është vërtetuar se kanë marrë ndihmë nga shteti për pagesën e pagave minimale për punëtorët e tyre për muajin maj dhe prill, por nuk ua kanë paguar mjetet punëtorëve.

Sipas Drejtorisë së të Ardhurave Publike (rreth 3.750) e firmave që kanë marrë para shtetërore për këtë periudhë, kanë paguar më pak se një pagë minimale për të punësuarit, ndërsa punëtorët te disa firma s’kanë marrë asnjë denarë nga ndihma shtetërore.

Shteti pagoi rreth 79 milionë euro për 20.000 kompani si ndihmë për pagesën e pagës minimale për mbi 100 mijë punëtorët për muaji prill, maj dhe qershor.

Sipas DAP, rreth dy milionë euro nuk kanë arritur te punonjësit, dhe jo e plotë ka qenë pagesa te të punëtorët te disa firma. Link

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...

Regjistrim Domain, Ueb Hosting, Uebfaqe për kompaninë tuaj, vetëm për    273 euro

error: Content is protected !!