Medicina

Qepë, hudhra, uthull molle si antibiotik natyral

Mjekësia farmaceutike me atë alternative me produkte natyrale është gjithnjë në “luftë”, për të prodhuar ilaçe të reja që shpëtojnë njerëzimin dhe antibiotiku është një ndër mrekullitë e shpikura.

Por jo rrallë dëgjojmë që ndokujt ‘nuk i bënë fajde’ as antibiotikët.

E pikërisht në këtë pikë nis lufta e mjekësisë tradicionale që përdor bimët për të kuruar sëmundjet.

Para viteve ’90, fëmijët para se t’i çonin te mjeku për infeksion bajamesh që ai t’i jepte mjekimin antibiotik, aplikonin lëng hudhrash të freskët.

Dhe jo pak fëmijë kanë shpëtuar nga penicilina në atë kohë.

Postime të ngjashme

Dhëmbët e parë mund t’i shpëtojnë jetën fëmijës, ja pse mjekët pediatër ju ndalojnë kategorikisht t’i hidhni

S.B.

Trupi ka imunitet të mjaftueshëm pas infektimit

S.B.

COVID-19: Pse nuk duhet të shqetësoheni për studimet që tregojnë zhdukjen e antitrupave

S.B.
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...