Agjencia Zhurnal.mk

Qeveria britanike ndan dy miliardë stërlina për Irlandën e Veriut

Qeveria britanike njoftoi për një ndihmë prej dy miliardë stërlinash, për të mbështetur investimet publike në Irlandën e Veriut e sapodalë nga tre vjet paralizë politike.

“Ky injeksion prej dy miliardë stërlinash do të ndihmojë në transformimin e shërbimeve publike në Irlandën e Veriut”, tha ministri përgjegjës për territorin, Julian Smith.

“Ky financim i jep siguri ekzekutivit dhe lejon zbatimin e reformave shumë të nevojshme në shëndetësi, arsim dhe drejtësi”, shtoi ai në një deklaratë.

Institucionet e Irlandës së Veriut nisën punën të shtunën, një ditë pas përfundimit të marrëveshjes midis unionistëve dhe republikanëve për të rivendosur qeverisjen e përbash.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Z H

Lajmet e fundit

Loading...