Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Qeveria e ka përcaktuar tekstin e Propozim-ligjit për kontroll financiar në sektorin publik

Shkup, 29 dhjetor – Me propozim të Ministrisë së Financave, në seancën e sotme, Qeveria e përcaktoi tekstin e Propozim-ligjit për sistemin e kontrollit të brendshëm financiar në sektorin publik.

Siç kumtuan nga Qeveria, qëllimi i këtij propozim ligjit është të përcaktojë një kornizë për një sistem modern, të përshtatshëm dhe efektiv të kontrollit të brendshëm financiar në sektorin publik, i cili e përfshin menaxhimin dhe kontrollin financiar, revizionin e brendshëm dhe koordinimin dhe harmonizim qendror, si dhe forcimin e brendshëm të kontrollit financiar përmes krijimit të një sistem të ri të llogaridhënie menaxheriale.

Propozim ligji do të zbatohet nga të gjitha subjektet e sektorit publik, duke i përfshirë të gjitha personat juridikë të krijuar drejtpërdrejt ose indirekt nga shteti ose komunat dhe ndërmarrjet publike dhe kompanitë tregtare që janë në pronësi të shumicës nga qeveria pushteti qendror përkatësisht Qyteti i Shkupit ose një ose më shumë njësi të vetëqeverisja lokale.

Postime të ngjashme

Rritje e lehtë e numrit të të infektuarve të rinj, gjithsej 101.762 raste me Kovid në vend

T E

Besimi: Kriza ekonomike përfundon edhe sipas skenarit pesimist

Bexhet Musliu

Shekerinska dhe Karlin nënshkruan Memorandum për bashkëpunim në mbrojtje mes Maqedonisë së V. dhe SHBA-së

Bexhet Musliu

Më 12 prill fillon muaji i shenjtë i Ramazanit

T E

Rritet numri i lindjeve në komunat shqiptare

T E

Filipçe: Punonjësit shëndetësor treguan profesionalizëm dhe patriotizëm

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...