Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Qeveria mbajti seanën e V-të, ja disa nga vendimet

Shkup, 22 shtator – Në seancën e 5-të të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut janë miratuar disa vendime. Vërtetohen masat për blerjen e rushit; 884 studentëve dhe 347 nxënësve do t`u paguhet një shumë mujore për mbulimin e harxhimeve për akomodim privat ose për harxhimet e transportit, të cilët për shkak të porotokolleve nuk do të mund të shfrytëzojnë akomodimin në shtëpitë studentore ose të nxënësve; Teatrot, kinematë, opera dhe baleti do të punojnë sipas Protokollit për organizimin e ngjarjeve.

Në seancën e 5-të të Qeverisë është miratuar edhe Raporti për Punën e Komisionit për shqyrtimin e kërkesave të dorëzuar nga ana e themeluesve të shkollave për organizimin e mësimit me prezencë fizike, për periudhën nga 2.09.2020 – 14.09.2020.

Komisioni ka propozuar që leje për mësim me prani fizike të fitojnë 169 shkolla, prej të cilëve 6 janë shkolla shtetërore për fëmijë me nevoja të posacme, 1 shkollë e mesme private me leje për mësim eksperimental në arsimin fillor, 15 shkolla qendrore komunale fillore, 147 shkolla rajonale fillore. Kushtet nuk I kanë plotësuar 32 shkolla qendrore fillore, 11 rajonale dhe 2 private.

Postime të ngjashme

Premtime të rrejshme me afatet për kontestin maqedono-bullgar

R Zh

Carovska mori pjesë në promovimin e studentëve të diplomuar të gjeneratave të reja në Universitetin e Evropës Juglindore

R Zh

Regjistrohen 21 persona me Kovid-19, një i vdekur dhe shtatë të shëruar

R Zh

Spasovski: Ballkani në BE më lehtë do ta mbrojë Evropën nga krimi

R Zh

Kryeministri Zaev hap zyrë në Strumicë për takime me qytetarë

R Zh

Angelovska-Bezhoska: Rritja e produktivitetit, investimi në kapitalin njerëzor, reformat strukturore dhe digjitalizim për rritje stabile ekonomike

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...