Agjencia Zhurnal.mk

Qeveria t’i miratojë masat anti-Kovid, Najçevska: Nuk ka shkelje nëse kontrollohen shtëpitë

Shkup, 9 tetor – Mbrojtja e shëndetit të qytetarëve është shumë më e rëndësishme se shkelja e privatësisë së qytetarëve. Për këtë, Qeveria mund ta miratojë propozim – masën e Komisionit për sëmundje ngjitëse që qytetarët në shtëpitë e tyre të mos pranojnë më shumë se 4 mysafirë, vlerëson profesoresha universitare për të drejtat e njeriut, Mirjana Najçevska.

Ajo vlerëson, se rekomandimi ka për qëllim të dërgojë sinjal deri te qytetarët, se numri më i madh i të infektuarve janë si rezultat i tubimeve në shtëpi dhe se ata duhet të ndalojnë me këtë veprim.

“Në kushte të tilla, kur ekziston rrezikim i jetës së qytetarëve, po, jo vetëm që mundet Qeveria, por edhe duhet të japë rekomandime të këtij lloji. Ende jemi në situatë kur kjo është në nivelin e rekomandimit dhe kjo është shenjë e qytetarëve, se ata vetë duhet të gjejnë mënyra për të vepruar në kuadër të këtyre rekomandimeve, krejt kjo me qëllim që të mbrohet shëndeti personal dhe i tyre i të afërme të tyre”, tha Najçevska.

“Në kushte të tilla, kur ekziston rrezikim i jetës së qytetarëve, po, jo vetëm që mundet Qeveria, por edhe duhet të japë rekomandime të këtij lloji. Ende jemi në situatë kur kjo është në nivelin e rekomandimit dhe kjo është shenjë e qytetarëve, se ata vetë duhet të gjejnë mënyra për të vepruar në kuadër të këtyre rekomandimeve, krejt kjo me qëllim që të mbrohet shëndeti personal dhe i tyre i të afërme të tyre”, tha Najçevska.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...