Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Qeveria vendosi për masa të reja kufizuese kundër pandemisë

Zhurnal Ads

Shkup, 20 tetor, zhurnal.mk – Qeveria i dha dritë jeshile propozimeve të Komisionit për Sëmundje Infektive. Organi ekzekutiv urdhëron kufizimin e kapaciteteve në transportin publik edhe atë në 50 për qind dhe kufizimin e punës së operatorëve ekonomik apo gastronomisë deri në orën 23:00. Masë rekomanduese ka adresuar edhe për administratën shtetërore, komunat dhe organet gjyqësore që ta rregullojnë orarin e punës me turne dhe nga distanca.

Masat e fundit nuk do të jenë pjesë e dispozitave plotësuese në propozim-Ligjin për mbrojtjen e popullsisë nga sëmundjet ngjitëse. Çdo masë tani e tutje do të hy në fuqi me vendim të Qeverisë, duke u bazuar në dispozitën e përgjithshme të paparë në propozimin i cili duhet të futet në procedurë parlamentare.

Dispozita e përgjithshme
“Të gjitha vendimet e ardhshme të Qeverisë, përfshi dhe masat tjera, rregullohen me këtë ligj”.

Edhe masat e lartpërmendura hyjnë në fuqi pas shpalljes së tyre në Gazetën Zyrtare. Në rast se masat e propozuara nuk kanë efekt në uljen e bilancit me persona të infektuar me koronavirus, ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe paralajmëroi se hapi ardhshëm do të jetë kufizimi i plotë i lëvizjes, përkatësisht ora policore.

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

Kuvend, përplasje në debatin për buxhetin

T E

Zaev: Pason certifikim serioz që duhet ta kalojmë në suaza të procedurës në anëtarësimin në NATO

T E

Ariu sulmon një person në fshatin Creshnovë, transferohet në klinikat e Shkupit

T E

Shtyhet mbledhja e përbashkët mes qeverive të Maqedonisë dhe Kosovës

D J

Kasami: Nuk do të pranojmë kandidat të BDI-së për Kryeministër, shumica parlamentare do të rritet

E.E.

Jonuz: Do të ishte mirë me zgjedhjet lokale të kemi dhe një palë zgjedhje parlamentare

E.E.
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...