Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Qyteti i Shkupit së shpejti do të fillojë me implementimin e qarkullimit – transport i shpejtë me autobusë

Shkup, 11 prill – Qyteti i Shkupit së shpejti do të fillojë me implementimin e projektit kapital për transport të shpejtë me autobus (BRT) në Shkup, më saktë “metro me autobus” ose “tramvaj në rrota”, kumtuan sot autoritetet e qytetit.

“Pasi Kuvendi e miratoi ligjin për huazimin, përfundimisht u hap rruga që Shkupi të marrë transport publik modern dhe të mirë-organizuar dhe të bashkohet me kompaninë e qyteteve të suksesshme me korridoret BRT”, kumtuan sot nga Qyteti i Shkupit.

Siç informojnë, në periudhën e ardhshme duhet të nënshkruhet marrëveshja midis Qeverisë dhe BERZH-it, e cila do të krijojë zyrtarisht mundësitë për të filluar procedurat për prokurimin dhe zbatimin e transportit me autobus me shpejtësi të lartë.

“Ekipet e qytetit dhe NTP Shkup” deri më tani kanë punuar në përgatitjen e dokumentacionit teknik deri më tani, dhe me nënshkrimin e kontratës, krijohen mundësi formale që konsulentët e BERZH-it të vijnë dhe të finalizojnë dokumentacionin teknik, i cili do të shpallte procedurat e prokurimit., të cilat do të drejtohen nga banka. Kredia e BERZH do të jetë 70 milion euro me një periudhë ripagimi prej 15 viteve”, theksohet në kumtesë.

Me rëndësi është të theksohet se në kuadër të BERZH-it, ky projekt është regjistruar si një projekt i gjelbër dhe financohet brenda rrjetit të qyteteve të gjelbërta, i cili është një verifikim i politikave mjedisore të krijuara nga

Qyteti dhe i cili pas 40 vjetësh përfundimisht do të fillojë të projekti strategjik për qytetin është duke u implementuar, thuhet në kumtesën e Qytetit të Shkupit.

Postime të ngjashme

ASH-AA: Përshëndesim vendimin e Pendarovskit, Ligji të kthehet në Kuvend dhe tu shërbejë qytetarëve

R Zh

Buçi: Kishim mosmarrëveshje me Qeverinë

R Zh

Zaevi: Micotakisi zhvilloi disa ide për të hequr bllokadën bullgare dhe për të ndihmuar në rrugën tonë drejt BE-së

R Zh

MPJ-ja e Bullgarisë: Jemi të hapur për dialog me Maqedoninë e Veriut, takim do të ketë kur të plotësohen kushtet e nevojshme

R Zh

Hoxha opozitës: Nëse votoni ndryshimet të hënën, paret u lëshohen duhanprodhuesive deri të premten

N E

Janë ndarë certifikatat e pjesëmarrësve në programin “Menaxher të rinj dhe lider biznesi”

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...