Maqedoni TOP LAJM

Reeker: Ndikimi i dëmshëm rus, sfidë për vendet anëtare të NATO-s

Zhurnal Ads

Shkup, 14 shtator – Ish ambasadori i SHBA në Shkup Philip Reeker, i cili tani është në krye të Evropës dhe Euroazisë në Departamentin e Shtetit, tha se zgjedhjet e fundit parlamentare në Maqedoninë e Veriut treguan se demokracia e vendit ishte në gjendje të mirë. Reeker, i cili mori pjesë në një diskutim panel mbi ndikimin e Rusisë në vendet e Evropës Lindore, tha se asnjë vend nuk ishte plotësisht i sigurt.

“Ndikimi i dëmshëm rus mbetet i kudondodhur dhe është një sfidë për vendet anëtare të NATO-s, si dhe për vendet jo-NATO, ne shohim se në Shtetet e Bashkuara ku ata vazhdojnë të përpiqen të ndërhyjnë në zgjedhjet tona dhe përmes aktiviteteve të tjera të dëmshme, dhe kjo ishte “rasti në Maqedoninë Veriore gjithashtu”, tha Riker.

Sipas tij, anëtarësimi i Maqedonisë Veriore në Aleancë ka një rëndësi “të madhe” për NATO-n, si dhe për të gjithë Ballkanin Perëndimor.

“Ne të gjithë duhet të punojmë së bashku në trajtimin dhe luftimin e ndikimit të dëmshëm rus dhe kam besim të plotë se qeveria në Maqedoninë e Veriut do të vazhdojë të punojë për të përmirësuar vendin, për t’u përqëndruar në marrëdhëniet ndërkombëtare, sigurinë, stabilitetin e sjellë nga anëtarësimi në NATO.”

“Ne kemi parë që konfliktet afatgjata si ajo midis Maqedonisë Veriore dhe Greqisë mund të zgjidhen përmes diplomacisë pragmatike,” shtoi ai.

Postime të ngjashme

Gashi: Të hapet sa më shpejtë kufiri mes Maqedonisë së Veriut dhe Kosovës

XH,I

U emërua sekretar gjeneral në Qeveri, Mançevski tërhiqet nga politika

T E

Bora zbardh bjeshkët e Ballkanit

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...