Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

REGJISTRIMI/ Sa do të paguhen pjesëmarrësit në proces?

Shkup, 26 shkurt – Enti shtetëror i statistikave e ka publikuar Konkursin publik për angazhimin e regjistruesve dhe instruktorve rajonal për Regjistrimin e popullsisë, amvisrive dhe baznesave në Republikën e Maqedonisë së Veriut, i cili do të zbratohet nga 1 deri më 21 prill të këtij viti, informon Zhurnal.mk

“Paraqitja deri më tani është solide dhe deri më tani janë paraqitur rreth 4 mijë kandidat të interesuar për regjistrues dhe instruktor rajonal”, informojnë nga Enti Shtetëror i Statistikave për Zhurnal. Nga atje shtojnë se paraqitja është shumë e thjeshtëzuar, nëpërmjet aplikacionit online në ueb faqen e Entit për statistik, në të cilin janë dhënë edhe informacione shtesë për Konkursin. “Paraqitja e kandidatëve vazhdon deri më 28 shkurt”, theksojnë nga Enti.

Enti Shtetëror i Statistikës në mënyrë plotësuese në Rregulloren për përcaktimin e mënyrës dhe kushteve për mbulimin e mëditjeve të punët e kryeara të regjistruesve dhe instruktorëve rajonal ka verifikuar edhe shumën e parave se sa do të paguhen ato:

Shuma e pagesës për regjistrimin e qytetarëve në pyetësorin elektronik është verifikuar të jetë:

 • për regjistruesit një shumë prej 4,000 denarë;
 • 30,00 denarë për çdo person të regjistruar;
  -për secilin apartament të regjistruar 20,00 denarë;
 • 50,00 denarë për secilën familje të regjistruar;
  -për një person të caktuar për rezervë një shumë të madhe prej 5,000.00 denarë;
  -për secilën ditë të angazhimit me thirrjen e regjistruesit rezervë 700,00 denarë në ditë.

 • Tarifa e instruktorit rajonal përcaktohet të jetë:

 • -për instruktorin rajonal një shumë e madhe prej 5,000.00 denarë;
  -3.00 denarë për secilin person të regjistruar nga regjistruesi;
  -për secilën familje të regjistruar nga regjistruesi 5,00 denarë;
  -për secilën apartament të regjistruar nga regjistruesi 2.00 denarë.

Postime të ngjashme

Në spitalet në shtet ka 806 pacientë me Kovid, 340 janë në Shkup

R Zh

Agjencia kreditore ‘Fiç’ e konfirmoi rejtingun kreditor të Republikës së Maqedonisë së Veriut

R Zh

Policia në Shkup ka shqiptuar 129 kundërvajtje rrugore, 32 për vozitje të shpejtë

R Zh

BE-ja e përçarë për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë – të shfrytëzohet qeveria teknike në Sofje!

R Zh

Bislimovski: Nuk do të lejojmë rritje të çmimit të rrymës

R Zh

Të hënën takohet Zaevi me Ursulla von der Leyen

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...