Regjistrohen 494 raste me Kovid-19, 474 pacientë të shëruar dhe 12 të vdekur

Shkup, 30 shtator – Në 24 orët e fundit janë bërë 3.425 testime dhe janë regjistruar 494 raste të reja me Kovid-19, jetën e kanë humbur 12 persona, ndërsa janë evidentuar 474 pacientë të shëruar, informuan nga Ministria e Shëndetësisë, duke iu referuar të dhënave nga Instituti për shëndet publik.

Nga 12 pacientët e vdekur, 6 janë nga Shkupi, dy nga Kavadari, nga një nga Kumanova, Ohri, Kriva Pallanka dhe Makedonski Brodi. Të gjithë personat e paraqitur kanë vdekur në kushte spitalore.

Nga 494 pacientët e infektuar, 231 janë nga Shkupi, 49 nga Kumanova, 31 nga Velesi. Shtipi 24, Kavadari 23, Ohri 19, Kërçova 17, Prilep dhe Koçani nga 16, Strumicë 12, Manastir 8, Strugë 7, Tetovë 6, Gjevgjeli 5, Dellçevoë 4, Negotinë, Radovish dhe Vinicë nga 3, Shën Nikollë, Kriva Palankë, Berovë, Bogdanci dhe Makedonski Brod nga 2 dhe Gostivar, Resnje, Valandovë, Kratovë, Demir Hisar, Demir Kapi dhe Makedonska Kamenicë nga 1.

Nga 474 pacientët e shëruar, nga Shkupi janë 272, nga Kumanova 30, Manastiri 18, Shtipi 16, Velesi dhe Tetova nga 14 ], Kavadari 13, Koçani 12, Kërçova dhe Radovishi nga 10, Strumica 8, Prilep 6, Kriva Pallanka, Resnja dhe Kratova nga 5, Gjevgjeli, Shën Nikollë dhe Gostivar nga 4, Negotinë, Vinicë, Berovë, Makedonski Brod, Valandovë dhe Dibër nga 3, Demir Hisar dhe Pehçevë nga 2 dhe Ohër dhe Probistip nga 1.

Janë bërë 3.425 teste përmes ISHP-493, QSHP Shkup-66, QSHP Manastir-69, QSHP Prilep-35, QSHP Tetovë-56, QSHPKumanovë-53, Mjekësia Ligjore-2, Instituti i Mikrobiologjisë-175, Zhan Mitrev (Filipi II ) -78, Avicena-144, Biotek-190, Sistina-98, laboratori Laor-116, Sinlab- 21, Remedika-11, Fertiliti-29, Genea-2, Nikob lab-349, VFV Medical-44, Eli Medica- 45, Royal Medica -7, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 1,322.

Deri më tani, gjithsej 1.286.516 teste të Kovid-19 janë kryer në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me kovid në vend që nga fillimi i epidemisë është 172.653, numri i pacientëve të shëruar është 6.668 numri i të vdekurve është 6.646, dhe numri i rasteve aktive është 12.087.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja nëpër qytete është si në vijim:

Shkup 83285, Aktivë 5536
Kumanovë 11395, Aktivë 992
Tetovë 10814, Aktivë 905
Prilep 9046, Aktivë 313
Gostivar 7955, Aktivë 472
Manastir 7077, Aktivë 267
Veles 6225, Aktivë 348
Ohër 5944, Aktivë 549
Kavadar 5910, Aktivë 237
Strumicë 5723, Aktivë 280
Shtip 5712, Aktivë 242
Kërçovë 3975, Aktivë 423
Strugë 3784, Aktivë 374
Koçan 3243, Aktivë 154
Gjevgjeli 2407, Aktivë 84
Negotinë 2315, Aktivë 39
Shën Nikollë 1886, Aktivë 112
Resnje 1534, Aktivë 91
Radovish 1512, Aktivë 86
Dibër 1449, Aktivë 108
Kriva Pallankë 1423, Aktivë 93
Berovë 1209, Aktivë 29
Dellçevë 1122, Aktivë 70
Vinicë 1029, Aktivë 50
Probishtip 909, Aktivë 31
Vallandovë 816, Aktivë 31
Kratovë 566, Aktivë 58
Bogdanci 547, Aktivë 13
Krushevë 527, Aktivë 20
Makedonski Brod 470, Aktivë 28
Demir Hisar 438, Aktivë 24
Demir Kapi 410, Aktivë 5
Pehçevë 312, Aktivë 2
Makedonska Kamenicë 300, Aktivë 21
Dojran 139, Aktivë 0. 

Related posts

Sondazh: Shqiptarët e njohin NATO-n më mirë se maqedonasit

Z H

Ziadin Sela thirrje shqiptarëve për tu regjistruar

Redaksia

Xhaferi: Rezoluta e VMRO-së në rend dite në seancën e ardhshme plenare

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More