Regjistrohen 572 raste të reja nga Kovid-19, 20 të vdekur dhe 694 pacientë të shëruar

Shkup, 14 shtator – Në 24 orët e fundit janë bërë 4.511 testime, ndërsa janë regjistriar 572 raste të reja me Kovid-19 në vend edhe atë në Shkup – 287, Kumanovë -58, Kavadar– 24, Tetovë dhe Kërçovë – nga 21, Veles – 19, Gostivar – 15, Prilep – 14, Manastir, Koçan dhe Radovish- nga 11, Strumicë – 10, Ohër dhe Strugë – nga 9, Shtio dhe Shën Nikollë – nga 8, Gjermani – 7, Negotinë, Berovë dhe Vallandovë – nga 4, Resnje dhe Probishtip – nga 3, Vinicë dhe Kratovë – nga 2, Kriva Pallankë, Dellçevë, Bogdanci, Makedonski Brodm Demir Hisar, Pehçevë dhe Makedonska Kamenicë nga 1.

 

Janë regjistruar 694 pacientë të shërzar nga: Shkupi – 340, Kumanova – 63, Strumica – 49, Gostivar – 45, Tetovë – 44, Dibër – 21, Shtip – 19, radovish – 18, Kavadar dhe Veles – nga 14, Gjevgjeli dhe Kriva Pallankë – nga 11, Negotinë – 9, Dellçevë – 7, Koçan dhe Vinicë – по 5, kratovë – 4, Shën Nikollë dhe Vallandovë – nga 3, Kërçovë dhe Berovë – nga 2, Prilep, Strugë, Probishhtip, Bogdanci dhe Makedonska Kamenicë nga 1.

Jnaë paraqitur 30 persona të vdekur: 10 persona të vdekur nga Shkupi (88, 76, 74, 74, 70, 67, 67, 63, 59, 43), 4 të vdekur në Gostivar (77, 71, 57 dhe 51), nga dy të vdekur në Kumanovë (82 dhe 78), Tetova (75, 58) dhe Kavadar (69, 66), nga një person I vdekur nga Velesi (77), Strumica (82), Shtipi (83), Negotina (98), Shën Nikolla (66), Radovishi (68), Berova (69), Vinica (77), Demir Kapija (25) dhe Pehçeva (78).

Nga 30 personat e paraqitur, 27 kanë vdekur në kushte spitalore, ndërsa 3 persona kanë vdekur në kushte shtëpiake.

Janë bërë 4.511 teste përmes: ISHP-304, QSHP Shkup-68, QSHP Manastir-66, QSHP Prilep-59, QSHP Tetovë-88, QSHP Kumanovë-62, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali laboratorik Kozle-0, Pulmologji me alergologji-10, SPQ “8-Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-10, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -112, Avicena-277, Biotek-294, Sistina-109, Laborator Laor- 198, Sinlab-28, Remedika-14, Fertilitet-52, Genea-31, Laboratori Nikob-492, VFV Medikal-72, Eli Medika-108, Rojal Medika -20, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë)-gjithsej 2,037.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.229.600 testime për Kovid-19. Numri I përgjithshëm I personave të diagnostifikuar me kovid në vendin tonë nga fillimi I epidemisë arrin 184.277, numri I personave të shëruar është 165.077, I të vdekurve është 6.307, ndërsa numri I rasteve aktive është 12.893.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
Shkup 79716, Aktiv 5728
Gostivar 7885, Aktiv 629
Kumanovë 10814, Aktiv 882
Tetovë 10671, Aktiv 1090
Kavadar 5649, Aktiv 179
Veles 5951, Aktiv 252
Strumicë 5500, Aktiv 495
Shtip 5465, Aktiv 210
Kërçovë 3817, Aktiv 486
Negotinë 2280, Aktiv 39
Shën Nikollë 1786, Aktiv 111
Radovish 1432, Aktiv 98
Berovë 1182, Aktiv 49
Vinicë 992, Aktiv 41
Demir Kapi 406, Aktiv 4
Pehçevë 308, Aktiv 10
Prilep 8835, Aktiv 286
Manastir 6877, Aktiv 265
Ohër 5723, Aktiv 601
Strugë 3728, Aktiv 640
Koçan 3081, Aktiv 109
Gjevgjeli 2335, Aktiv 68
Resnje 1473, Aktiv 102
Dibër 1433, Aktiv 171
Kriva Pallankë 1327, Aktiv 50
Dellçevë 1096, Aktiv 60
Probishtip 879, Aktiv 45
Vallandovë 772, Aktiv 32
Bogdanci 540, Aktiv 23
Krushevë 518, Aktiv 16
Kratovë 509, Aktiv 55
Makedonski Brod 453, Aktiv 35
Demir Hisar 419, Aktiv 11
Makedonska Kamenicë 286, Aktiv 17
Dojran 139, Aktiv 4.

Related posts

Banka Qendrore do t’i ndërmarrë të gjitha masat që të mbahet stabiliteti i çmimeve

Z H

Osmani në Vatikan në shënimin qendror të jubileut pesë vjet kanonizim të Nënës Terezë

Redaksia

Mbledhje të Komisionit për Financa dhe Buxhet dhe Këshillit Buxhetor të Kuvendit

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com