Regjistrohen 617 raste të reja, ndërsa vdesin 32 persona si pasojë e Kovid-19

Shkup, 15 shtator – Gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 4.621 teste, ndërsa janë regjistruar 617 raste të reja, janë shëruar 450 pacientë, ndërsa kanë ndërruar jetë 32 persona, njoftoi Ministria e Shëndetësisë, sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik.

 

Nga rastet e reja në Shkup janë – 314, Kumanovë – 47, Strumicë – 29, Shtip – 26, Kavadar dhe Kërçovë – nga 19, Ohër – 18, Veles, Sveti Nikollë dhe Radovish – nga 14, Resnjë – 13, Gostivar dhe Koçan – nga 12, Tetovë dhe Manastir – nga 10, Prilep dhe Strugë – nga 8, Kriva Pallankë – 6, Berovë – 5, Probishtip – 4, Kratovë – 3, Gjevgjeli, Negotinë, Dellçevë, Vinicë dhe Makedonski Brod – nga 2, Dibër dhe Demir Hisar – nga 1.

U regjistruan 450 pacientë të shëruar nga: Shkupi – 250, Kumanova – 24, Gostivari dhe Prilepi – nga 23, Tetova – 16, Velesi – 15, Manastiri – 14, Kërçova – 13, Strumica – 12, Sveti Nikolla – 11, Shtipi – 10, Makedonski Brodi – 8, Kavadari – 5, Negotina – 4, Koçani, Kratova dhe Gjevgjelia – nga 3, Resnja, Berova, Probishtipi dhe Bogdanci – nga 2, Ohri, Radovishi, Kriva Pallanka, Dibra dhe Krusheva – nga 1.

U regjistruan 32 persona të vdekur: 10 persona të vdekur nga Shkupi (83, 75, 74, 73, 71, 69, 69, 64, 63 dhe 55 vjet), 4 persona të vdekur nga Strumica (82, 70, 59 dhe 58 vjet), 3 të vdekur nga Gostivari (74, 64 dhe 53 vjet), nga dy persona të vdekur nga Kumanova (66 dhe 52 vjet) dhe Tetova (81 dhe 78 vjet), nga një të vdekur nga Prilepi (83), Kërçova (41), Makedonski Brodi (40), Kavadari (71), Gjevgjelia (68), Probishtipi (63), Bogdanci (49), Ohri (80), Dibër (61), Strugë (86) dhe Vallandovë (81).

Nga 32 të vdekurit, 29 kanë ndërruar jetë në spital, ndërsa tre persona kanë ndërruar jetë në shtëpi.

Janë bërë 4.621 teste përmes: ISHP-348, QSHP Shkup-86, QSHP Manastir-84, QSHP Prilep-46, QSHP Tetovë-88, QSHP Kumanovë-63, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, spital laboratorik Kozle-0, Pulmologji me alergologji-1, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-155, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -112, Avicenna-209, Biotek-394, Sistina-77, laboratori Laor -259, Sinlab-64, Remedika-25, Fertiliti-36, Genea-10, Nikob lab-488, VFV Medical-97, Eli Medica-79, Royal Medica -39, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë)-gjithsej 1.861.

Deri më tani, gjithsej 1.234.221 teste të Kovid-19 janë kryer në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 184.893, numri i pacientëve të shëruar është 165.527, numri i vdekjeve është 6.339 dhe numri i rasteve aktive është 13.027.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin shpërndarja nëpër qytet është si në vijim:

 • Shkup 80036, Aktivë 5788
 • Kumanovë 10861, Aktivë 903
 • Tetovë 10681, Aktivë 1082
 • Prilep 8843, Aktivë 270
 • Gostivar 7897, Aktivë 614
 • Manastir 6887, Aktivë 261
 • Veles 5965, Aktivë 251
 • Ohër 5741, Aktivë 617
 • Kavadar 5667, Aktivë 191
 • Strumica 5527, Aktivë 506
 • Shtip 5487, Aktivë 222
 • Kërçovë 3836, Aktivë 492
 • Strugë 3736, Aktivë 647
 • Koçan 3093, Aktivë 118
 • Gjevgjeli 2336, Aktivë 65
 • Negotinë 2282, Aktivë 37
 • Sveti Nikollë 1800, Aktivë 114
 • Resnjë 1486, Aktivë 113
 • Radovish 1446, Aktivë 111
 • Dibër 1434, Aktivë 170
 • Kriva Pallankë 1333, Aktivë 55
 • Berovë 1187, Aktivë 52
 • Dellçevë 1098, Aktivë 62
 • Vinicë 994, Aktivë 43
 • Probishtip 883, Aktivë 46
 • Vallandovë 772, Aktivë 31
 • Bogdanc 540, Aktivë 20
 • Krushevë 518, Aktivë 15
 • Kratovë 512, Aktivë 55
 • Makedonski Brod 456, Aktivë 29
 • Demir Hisar 420, Aktivë 12
 • Demir Kapi 406, Aktivë 4
 • Pehçevë 308, Aktivë 10
 • Makedonska Kamenicë 286, Aktivë 17
 • Dojran 139, Aktivë 4.

Related posts

Nis takimi i Merkelit me liderët e Ballkanit

Redaksia

Shqyrtohet mundësia për regjistrimin e seancave të rregullta në Gjykatën kushtetuese

D V

Maqedonia e Veriut me rënien më të madhe të investimeve të huaja në rajon

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More