Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Republika e Filipineve vendosën marrëdhënie diplomatike

Shkup, 23 shtator – Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani dhe homologu i tij nga Republika e Filipineve, Teodoro L. Loksin, nënshkruan një Komunikatë të Përbashkët për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve, kumtoi MPJ.

“Hapi i këtillë i konfirmon angazhimet e Republikës së Maqedonisë së Veriut për ndërtimin e marrëdhënieve miqësore dhe krijimin e partneriteteve me vendet gjeografikisht të largëta. Hapja e një kapitulli të ri në marrëdhëniet bilaterale midis dy vendeve ofron mundësi shtesë për promovimin e lidhjeve ekonomike dhe tregtare, si dhe përforcimin e bashkëpunimit të suksesshëm të deritanishëm në nivel multi-lateral” – theksoi ministri Osmani.

Akti i zyrtarizimit të miqësisë midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Filipineve, i cili u realizua në sesionin e 76 -të të Asamblesë së Përgjithshme të OKB -së në Nju Jork, është një bazë solide për avancimin e dialogut në të gjitha nivelet, si dhe për ndërtimin e kornizës kontraktuale dhe zhvillimin e bashkëpunimit në një sërë fushash si: kultura, arsimi, shëndetësia dhe turizmi.

Republika e Filipineve është vendi i 181 -të me të cilin Republika e Maqedonisë së Veriut ka vendosur marrëdhënie diplomatike. 

Related posts

Zaev: Këtë ditë t’ia kushtojmë afirmimit të idealeve për paqe, dialogut dhe pajtimit

D V

Xhaferi: Të mësohen leksionet e së kaluarës, të mbahen në mend dhe kurrë mos të përsëriten

Z H

Masat aktuale për hyrje në Greqi vazhdohen për edhe një javë

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More