Agjencia Zhurnal.mk

Reshjet kritike për bletarinë, të mirëseardhura për kulturat bujqësore

Shkup, 15 maj – Vala e reshjeve që e kaploi vendin është e mirëseardhur për bujqësinë sepse e mbushi mungesën e lagështisë në tokë, por ” goditi” në bletarinë. E pamundësoi zhvillimin e familjes së bletëve e cila tashmë më është më intensive, duke e reduktuar në minimum daljen e bletëve nga kosheret e bletëve dhe mbledhjen e nektarit.

Sipas agrometereologët, shiu ndoshta do t’i shtyjë mbjelljen pranverore për disa ditë dhe punët në fusha në hapësirë të hapur, si dhe mbjelljen e duhanit. Nga ana tjetër, pozitivisht është që i mbushi akumulimet sepse ujë fillimisht do të nevojitet, për periudhën e ardhshme, tha Angelko Angelevski nga DPHM.

Në rajonin e Manastirit, thekson Angeleski, ka munguar shumë lagështia. Kulturat e drithërave ishin në fazë kritike, ndërsa tani ka mjaftueshëm edhe në shtesat sipërfaqësore dhe më thellë. Toka është siguruar me ujë. Përjashtim është vetëm Ovço Polja nëse merret parasysh se vetëm 12 litra shi kanë matur stacioni në Shtip që është pak.

Gjendja në pemëtari është e mirë. Do të ishte nëse reshjet do të ndiqeshin me breshër dhe erë të fortë. Edhe vreshtaria është në gjendje të mirë se nuk ka breshër.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...