Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Rishikimi i buxhetit, dyfish më shumë për qeverinë

Shkup, 14 qershor – Me rishikimin Qeveria ka dyfishuar buxhetin e saj, me të cilin planifikon ta ketë në dispozicion këtë vit. Me ri-planifikimin e arkës së shtetit, buxheti i Qeverisë do të arrijë në 233 milion euro, ose gati 120 milion më shumë se buxheti fillestar. Investimet kapitale, të cilat janë rritur me 26.9 për qind, ose me 107 milion euro, nuk do të realizohen përmes ndërtimit të rrugëve të reja dhe ndërtimit të objekteve të reja, por përmes programit qeveritar për:

Skema kreditore garantuese përmes Bankës Zhvillimore në periudhën prill- tetor

Kredi deri 0% përmes Bankës Zhvillimore për sektorët më të goditur

Formim të Fondit për mbështetjen e hulumtimit dhe zhvillimit përmes Bankës Zhvillimore

Në pjesën më të madhe të ministrive, janë shkurtuar buxhetet, mes tyre 10 milionë euro është reduktuar buxheti i Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve. Investime të reja kapitale planifikohen për ndërtimin e unazës “Sloveneçka”, riparimi i shtëpive të pleqve si dhe ndërtimi dhe pajisja e çerdheve të fëmijëve. Me rishikimin e buxhetit të Qeverisë vendoset norma e re –zhvillimi i gjelbër me buxhet prej 11,1 milionë euro. Nga Qeveria theksojnë se paratë do të shpenzohen për ambientin jetësor.

“Përmes këtij programi, do të zbatohen aktivitete për qasje në ujë dhe ajër të pastër, pastrimin e deponive ilegale dhe zvogëlimin e emetimeve të gazit, të cilat do të ndikojnë drejtpërdrejt në cilësinë e jetës, shëndetin mendor dhe parandalimin e katastrofave natyrore.”

Me rishikimin e buxhetit është njoftuar edhe taksa e re në formën e tatimit ekologjik pa sqaruar se çfarë tatimi mund të futet. Qëllimi i tatimit ekologjik do të jetë stimulimi i taksapaguesve përmes shpenzimeve publike të kontribuojnë për ndotje më të vogël.

Postime të ngjashme

Qeveria e RMV-së shpërblen me dy milionë denarë Dejan Georgievskin për suksesin në lojërat olimpike

D V

Vendet e Vishegradit PRO “Mini Schengen-it”: Mbështesin përshpejtimin e procesit të zgjerimit të BE-së

D V

Digjen pyjet e Kopanicës së Shkupit (Foto)

D V

Meteoalarm portokali, edhe sot mbi 40 gradë Celsius

D V

Vetëm 30% e territorit të vendit ka kanalizime

D V

Bexheti: Caku i radhës për Arbreshën mbetet Olimpiada 2024 në Paris

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...