Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Romët e keqtrajtuar nga policia e fituan RMV-në në Strasburg, shteti do të duhet t’i paguajë atyre nga 7,500 euro

Shkup, 9 nëntor, zhurnal.mk – Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka vendosur në favor të dy paditësve romë, të përfaqësuar nga Qendra Evropiane për të Drejtat e Romëve, të cilët pretendojnë se janë ngacmuar nga policia në Shkup në vitin 2014.

Gjykata e Strasburgut ka vendosur që policia e RMV nuk ka kryer hetim efektiv mbi brutalitetin e policisë kundër romëve. Në të njëjtën kohë, Gjykata nuk kishte gjetur baza për të gjykuar që kjo ishte çështje e brutalitetit të policisë ose se çështja ishte e motivuar me racizëm.

Çështja ka të bëjë me dështimin për të hetuar një incident të pretenduar brutaliteti policor, i cili ndodhi më 19 maj 2014, kur paditësit romë ishin midis 16 dhe 13 vjeç. Sipas vendimit, Qeveria e Maqedonisë së Veriut do të duhet të paguajë romët, të cilët tani janë njëzet e tre vjeç dhe nëntëmbëdhjetë vjeç, shumën prej 7,500 euro, secilit prej tyre.

Postime të ngjashme

Renate Alt: Të mos ndëshkohet nxënësja shembullore Maqedonia e Veriut

R Zh

Qeveria do të shesë 50 mijë hektarë tokë bujqësore

R Zh

Borrell: Nuk kemi për qëllim t’i ndajmë Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

R Zh

Zaev, Sasolit / Urgjentisht duhet të zhbllokohet rruga evropiane, por negociatat për identitetin maqedonas nuk janë opsion

R Zh

Darkë e liderëve të Ballkanit Perëndimor me Borrellin javën e ardhshme në Bruksel

R Zh

Xhaferi mori pjesë në Konferencë për digjitalizim, inteligjencë artificiale dhe nevojën për rregullimin e tyre

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...