Rutina e mëngjesit të Elon Musk – dhe këshilla e tij kryesore për produktivitet

Musk është themelues dhe CEO i Tesla dhe i Neuralink. Është e sigurt të thuhet se ai është një djalë produktiv – dhe kjo fillon qysh nga rutina e tij e mëngjesit.

 

Pasi ka fjetur gjashtë orë , gjëja e parë që bën miliarderi kur zgjohet në orën shtatë të mëngjesit është adresimi i atyre që ai i quan “email kritik” për gjysmë ore.

Ai pi kafe, por shumicën e kohës është shumë i zënë për të ngrënë mëngjesin.

Foto: Britta Pedersen

Pastaj, sipërmarrësi 45-vjeçar dhe ikona e teknologjisë i përshëndet fëmijët dhe i dërgon në shkollë. Më pas, Musk bën një dush dhe shkon në punë. Mëngjeset e tij zakonisht kalojnë në inxhinieri dhe diskutime të projektimit, thotë ai.

Kjo është rutina e përditshme e Musk, sipas një interviste me faqen e internetit të punës Glassdoor.

Foto: The New York Times

Ndërsa Musk planifikon pjesën tjetër të ditës së tij, atij i duhet t’i japë përparësi gjërave. Dhe ky është rekomandimi i tij i produktivitetit edhe për të tjerët. “Përqendrohuni në sinjalin mbi zhurmën. Mos e humbni kohën në sende që në fakt nuk i bëjnë gjërat më mirë”, thotë ai.

Për Musk “sinjali” është zhvillimi i produktit, të cilit ai i kushton shumicën e vëmendjes së tij, sipas një interviste me presidentin e Y Combinator, Sam Altman.

“Unë mendoj se shumë njerëz mendojnë se duhet të kaloj shumë kohë me media ose në gjëra biznesi” thotë Musk . “Por në fakt pothuajse e gjithë koha ime, 80 për qind e saj, është shpenzuar në inxhinieri dhe dizajn”.

Në kohën e tij të lirë, Musk thotë se i pëlqen të shikojë filma, të shoqërohet me miqtë dhe të luajë me fëmijët e tij.

Related posts

FATI YT/ Horoskopi 10 korrik 2021

D V

Lule në një ëndërr: Çfarë do të thotë një trëndafil dhe çfarë do të thonë një jargavan, bozhure ose orkide?

D V

Fati yt/ Horoskopi, 27 korrik 2021

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More