Agjencia Zhurnal.mk
Teknologji

Sa paguhet një astronaut?

Të jesh astronaut padyshim mund të jetë një profesion shumë i bukur dhe mjaft interesant, veçanërisht për të apasionuarit. Por sa paguhet një astronaut?!

Sipas të dhënave publike, një astronaut civil i NASA, kategorizohet si nënpunës shtetëror i klasit GS12 dhe GS13, sipas kompetencave dhe vjetërsisë në punë. Dhe maksimumi që ata paguhen janë rreth 161 mijë Dollarë bruto në vit ose 134 mijë Euro.

Me fjalë të tjera, neto një astronaut ekspert dhe me karrierë vjetërsie, paguhet në muaj rreth 7600 Euro, vlerë neto. Pra, paga mjaft të mira natyrisht, por jo sa të një futbollisti apo ndonjë drejtues kompanie.

Duke patur parasysh që ky profesion është mjaft stresues, i rrezikshëm, dhe kërkon transferime për kohë të gjatë në vende të tjera për trajnime dhe përgatitje të posaçme.

Për një fluturim në hapësirë një astronaut duhet të kalojë shumë kohë për përgatitje në Rusi, Japoni, Kanada e Gjermani.

Padyshim kënaqësia profesionale të shkosh në mision është e jashtëzakonshme, sikurse edhe mundimi e përgatitja, por ama, nuk “noton” në para, sikurse disa profesione të tjera shumë herë më pak të rrezikshme por shumë herë më të mirëpaguara.

Postime të ngjashme

Interneti hapësinor së shpejti do të mbulojë të gjithë Tokën, tregohet edhe çmimi i tij

S.B.

Pandemia rriti fitimet e kompanisë Dell

S.B.

Një nëndetëse 15 milionë dollarëshe për të vizituar “skutat” më të errëta të oqeaneve

S.B.

Facebook nënshkruan marrëveshje me tri firma të tjera mediale në Australi

S.B.

Facebook-u premton 1 miliard dollarë investime për gazetarinë

S.B.

Është sikur të jesh atje: Sony po punon në një pajisje të re

S.B.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...