Agjencia Zhurnal.mk

Sa zgjat imuniteti nga Covid-19? E zbulon epidemiologu: Ja kur ndodh riinfektimi

Epidemiologu i njohur, Ilir Alimehmeti, ndalet në një postim të gjatë në ‘Facebook’ tek imuniteti ndaj SARS-CoV-2, duke u shprehur se deri më tani është bazuar vetëm mbi serologjinë, pra mbi gjetjen e antitrupave kundër këtij virusi.

Duke iu referuar faktit që u kuptua që në fillim se të gjithë personat e ekspozuar zhvillonin antitrupa (brenda max. 19 ditëve), por me kalimin e kohës (2-4 muajve) këto antitrupa fillojnë dhe bien, mjeku thotë se kjo rënie e titrit të antitrupave shkaktoi një panik publik/mediatik të kuptueshëm, “duke sjellë në vëmendje ato pak reinfektimet (<10 vetë në të gjithë botën deri më sot, ndër 33 milionë të infektuar zyrtarë) dhe duke vënë në diskutim serioz çështjen e “moszgjatjes” së imunitetit”.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...