Samsung ka njoftuar se mund të çaktivizojë në distancë televizorët e vjedhur

Kjo veçori u zbulua pasi televizorët e kompanisë u vodhën nga një magazinë në Afrikën e Jugut.

 

Samsung ka zbuluar se televizorët e saj mund të çaktivizohen nga distanca nëse kompania zbulon se janë vjedhur.

Ky funksion quhet “Funksioni i Bllokimit të TV” dhe Samsung thotë se u aktivizua kohët e fundit në Afrikën e Jugut pasi një numër i madh televizorësh u morën nga magazina e kompanisë muajin e kaluar, gjatë një valë protestash dhe trazirash.

Gjiganti i Koresë së Jugut deklaron se teknologjia është “tashmë e instaluar në të gjitha produktet e televizorit Samsung” dhe “siguron që televizorët mund të përdoren vetëm nga pronarët e ligjshëm me dëshmi blerjeje”.

Sidoqoftë, nuk është e qartë nga përshkrimi i Samsung nëse kjo veçori ka për qëllim vetëm të luftojë vjedhjet në shkallë të gjerë apo do të përdoret ndonjëherë për të ndihmuar konsumatorët individualë.

Që funksionimi i kyçjes të funksionojë, Samsung duhet të dijë kodin serik të televizorit të vjedhur. Kur pajisja lidhet me internetin, ajo kontrollon kodin e saj serik të listuar në serverët e Samsung dhe çaktivizon të gjitha funksionet e televizorit nëse gjen një ndeshje. 

Related posts

LeBron James arrin në Fortnite

D V

Shpenzimet globale të konsumatorëve për aplikacionet mobile arrijnë një rekord prej 65 miliardë dollarë

D V

“E drejta për të riparuar” lëvizja që po fiton fuqi në SH.B.A. dhe Evropë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More