Seanca të tre komisioneve kuvendore

Shkup, 14 korrik – Në Kuvend sot seanca do të mbajnë komisionet kuvendore për financim dhe buxhet dhe për çështje evropiane dhe Komisioni ligjvënës-juridik.

 

Komisioni për financim dhe buxhet do ta vazhdojë seancën e 25-të në rend dite të së cilit është Propozimi për ndryshim dhe plotësim të Buxhetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut për vitin 2021, në lexim të dytë.

Anëtarët e Komisionit ligjvënës juridik dhe Komisionit për çështje evropiane do të diskutojnë propozimet e ligjeve që ndryshojnë Ligjin për furnizime publike në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë dhe Ligjin për futjen e një sistemi të menaxhimit të cilësisë dhe kornizën e përbashkët për vlerësimin e performancës dhe ofrimi i shërbimeve në shërbimin civil, si dhe për propozimet e ligjeve për menaxhimin e baterive dhe akumulatorëve dhe baterive të mbetjeve dhe akumulatorëve, për menaxhimin e pajisjeve elektrike dhe elektronike dhe mbeturinave të pajisjeve elektrike dhe elektronike, për përgjegjësinë e zgjeruar të prodhuesit për menaxhimin e flukseve speciale të mbeturinave, për të menaxhuar rrjedhat shtesë të mbetjeve.

Për më tepër, Komisioni ligjvënës juridik do t’i shqyrtojë projektligjet për menaxhimin e mbeturinave dhe paketimin dhe administrimin e mbetjeve të paketimit, si dhe Kërkesën për interpretim autentik të nenit 19 paragrafi 1 pika 4 në lidhje me nenin 18 paragrafi 1 dhe nenin 83 paragrafi 1 i Ligjit mbi sigurimin pensional dhe invalidor, dorëzuar nga kryetari i Komunës Çashka.

Related posts

Stoev: Presim nga Maqedonia e Veriut të tregojë vullnet politik për tejkalimin e dallimeve

D V

Takimi i Këshillit Strategjik të Politikës së Jashtme të RMV-së për zhvillimet në Afganistan

D V

Danimarka i dhuroi dy milionë vaksina “Astra Zeneka” Ballkanit Perëndimor, për Maqeodninë e Veriut 250.000 doza në dërgesën e parë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More