Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Shahpaska – Çupi: Bashkëpunimi me FAR vazhdon për përfshirje më të madhe të romëve në gjitha segmentet e jetës shoqërore

Shkup, 5 tetor, zhurnal.mk – Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska u takua sot me Rexhepali Çupi, drejtor i Fondit për Arsimin e Romëve (FAR) me qendër në Beograd, për të diskutuar projektet aktuale për të cilat punon Fondi me qëllim që të jetë përfshirja më e madhe e romëve në jetën shoqërore përmes ndihmës dhe mbështetjes në procesin arsimor dhe parashkollor.

Siç kumtoi MPPS-ja, Çupi theksoi se Fondi për Arsimin e Romëve ka zyra në 16 vende në Evropën Juglindore dhe në vendin tonë po punon në dy projekte të mëdha dhe shumë të rëndësishme – bursa për fëmijët romë në shkollim të mesëm dhe projektin për përfshirjen falas të fëmijëve romë në arsimi parashkollor, projekt i zbatuar nga MPPS-ja në bashkëpunim me 18 njësi të vetëqeverisjes lokale.

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska u takua sot me Rexhepali Çupi, drejtor i Fondit për Arsimin e Romëve (FAR) me qendër në Beograd, për të diskutuar projektet aktuale për të cilat punon Fondi me qëllim që të jetë përfshirja më e madhe e romëve në jetën shoqërore përmes ndihmës dhe mbështetjes në procesin arsimor dhe parashkollor.

Siç kumtoi MPPS-ja, Çupi theksoi se Fondi për Arsimin e Romëve ka zyra në 16 vende në Evropën Juglindore dhe në vendin tonë po punon në dy projekte të mëdha dhe shumë të rëndësishme – bursa për fëmijët romë në shkollim të mesëm dhe projektin për përfshirjen falas të fëmijëve romë në arsimi parashkollor, projekt i zbatuar nga MPPS-ja në bashkëpunim me 18 njësi të vetëqeverisjes lokale.

Të dy palët ranë dakord që bashkëpunimi në mes Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale dhe Fondit të Arsimit të Romëve të vazhdoj, me qëllim përfshirjen më të madhe të romëve në të gjitha segmentet e jetës shoqërore, me theks të veçantë në procesin e arsimit parashkollor.

Postime të ngjashme

Teuta Arifi inspekton nga afër punimet në Çarshinë e Epërme

Dafina Vidishiqi

Të shtëna me armë zjarri në Çarshi të Shkupit

Dafina Vidishiqi

Hungaria hapi Konsullatë në Maqedoni

Dafina Vidishiqi

RMV, padi ndaj tetë personave për armëmbajtje, terrorizëm e luftime për ISIS në kuadër të rastit “Qelia”

Dafina Vidishiqi

Filipçe: Në shtator, nxënësit mund të kthehen në bankat e tyre

Dafina Vidishiqi

Zaev: Te ne kanë ndikim forca dhe palë të treta

Dafina Vidishiqi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...