Shahpaska: Komunat të përfshihen në mënyrë aktive në formimin e shërbimeve sociale në nivel lokal

Shkup, 24 shtator – Ministria e Punës dhe Politikës Sociale punon në zgjerimin e kapaciteteve të akomodimit për personat e moshuar të cilët janë lënë vetëm, thotë ministrja Jagoda Shahpaska dhe shton se në të njëjtën kohë punohet edhe në zhvillimin e shërbimeve sociale për kujdes në shtëpitë e tyre.

Në këtë drejtim, shton, në pajtim me standarde evropiane është zgjeruar Azili i pleqve dr. “Ivan Vllashki” në Berovë për numër shtesë prej 15 deri në 40 vende për akomodim. Gjithashtu MPPS punon në rikonstruimin e një dege në Shtëpinë shëndetësore në Probishtip, gjegjësisht në shtëpi të re, me kapacitet prej 55 vendeve.

Sipas ministres Shahpaska, MPPS është duke punuar kryesisht në sjelljen e shërbimeve të kujdesit dhe kujdesit në shtëpitë e tyre, sepse, sipas saj, çdo i rritur ndihet më komod në shtëpinë e tij.

Ministrja paralajmëroi se për shkak të interesit të madh të qytetarëve shërbimet sociale do të zhvillohen edhe në të ardhmen.

Related posts

Balovski: Personat që mendojnë se kanë alergji është më mirë të izolohen

Redaksia

Carovska: Me Ambasadën zvicerane dhe projektin E4E ne planifikojmë zhvillimin e arsimit profesional

Z H

“Zgjidh Jetë, Voto Blertë është slogani i BDI-së për zgjedhjet lokale

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More