Agjencia Zhurnal.mk

Shahpaska: Miratimi i Ligjit për Mbrojtjen nga Diskriminimi është thelbësor për qytetarët

Shkup, 9 tetor – Kuvendi sot pasdite në seancën e 15-të e ka votuar Propozim-ligjin për parandalimin dhe mbrojtje nga diskriminimi, në lexim të parë.

Kjo zgjidhje ligjore, siç deklaroi sot ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska, është e një rëndësie thelbësore kryesisht për qytetarët.

“Kemi kaluar shumë kohë gjatë viteve të kaluara në ndarje, diskriminim, stigmatizim që nuk i sjell mirë askujt dhe pengon hapat tanë përpara. Kjo zgjidhje është e njëjta që ishte në legjislaturë dy vjet më parë, kaloi nëpër një proces të gjatë konsultativ dhe që mori dritën jeshile nga ekspertët ndërkombëtarë, përfshirë Komisionin e Venecias”, tha Shahpaska.

Kjo zgjidhje ligjore, sipas ministres, do të mundësojë përafrim të plotë me standardet ndërkombëtare, dhe qytetarët tanë do të marrin mbrojtjen e duhur ligjore.

“Krijimi i një Komisioni profesional për parandalimin e diskriminimit. Komisioni do të përbëhet nga 7 anëtarë, të cilët do të përfaqësojnë përbërjen e shoqërisë në tërësi. Anëtarët e komisionit duhet të kenë minimumi 7 vjet përvojë pune në fushën e të drejtave të njeriut, nga të cilat 5 vjet në fushën e barazisë dhe mosdiskriminimit. Komisioni nxjerr përfundime, rekomandon procedura për eliminimin e shkeljeve të ligjit. Ligji paraqet një proces gjyqësor për diskriminimin e interesit publik. Do të mbrojë njerëzit që janë të diskriminuar për çfarëdo arsye”, tha Shahpaska.

Deputeti i VMRO-DPMNE, Aleksandar Nikollovski theksoi se do të japin mbështetje për qasje ndaj miratimit të ligjit.

Maja Moraçanin nga RDM tha se me këtë ligj mundësohet mbrojtje nga diskriminimi që është progres i të drejtave të njeriut.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...