Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Shahpaska: Nga regjistrimi do të marrim të dhëna për përcaktimin e nevojave reale të popullsisë

Shkup, 12 shkurt – Regjistrimi është operacioni më masiv, më i gjerë, më i besueshëm statistikor dhe aspak politik, i cili është tregues i rëndësishëm për situatën e popullsisë. Si ministri që përqendrohet në grupet më të prekshme të qytetarëve, fëmijë, punëtorë, pensionistë, persona me aftësi të kufizuara, ne kemi nevojë reale për regjistrim të organizuar në përputhje me standardet e Kombeve të Bashkuara dhe rregullat e Eurostat, theksoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska në një video paraqitje drejtuar qytetarëve.

Bazuar në të dhënat e marra nga regjistrimi, tha Shahpaska, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale dhe Qeveria do të jenë në gjendje të ndërtojnë politika dhe strategji të ardhshme që do të sigurojnë një përgjigje efektive ndaj nevojave të qytetarëve.

“Nga përgjigjja e pyetjes se cila është struktura moshore e popullsisë, varet nga politikat tona për zgjerimin e kapaciteteve në institucionet parashkollore, për ndërtimin e shtëpive për të moshuarit”, tha Shahpaska.

Ajo shtoi se nevojat e tregut të punës dhe drejtimet në të cilat duhet të lëvizë trajnimi dhe rikualifikimi i fuqisë punëtore janë parakusht i rëndësishëm për uljen efikase të papunësisë, por edhe për të siguruar rritjen ekonomike.

Përmes regjistrimit, thotë Shahpaska, ne do të marrim një përgjigje nëse dhe në çfarë mase përfaqësohet barazia gjinore në tregun e punës dhe cila është situata me buxhetimin e përgjegjshëm gjinor, pra të dhënat nga të cilat do të varen strategjitë e ardhshme.

“Të dhënat nga regjistrimi do të na mundësojnë të planifikojmë politikat në sistemin e pensioneve në mënyrën e duhur, në mënyrë që të sigurojmë një të ardhme të sigurt për qytetarët tanë. Si vend, ne kemi detyrim të kujdesemi për personat me aftësi të kufizuara dhe të sigurojmë përfshirjen e tyre të plotë. Kjo është e mundur vetëm duke skanuar situatën reale në terren. Regjistrimi nuk është zgjidhja jonë, është detyrimi ynë. Ne jemi të detyruar të krijojmë strategji dhe politika që plotësojnë nevojat e qytetarëve dhe që hapin perspektivën evropiane”, theksoi ministrja, duke shtuar se këto janë vetëm disa nga pyetjet, përgjigjet e të cilave mund të merren duke zbatuar regjistrimin i cili do të lejojë përcaktimin e nevojat reale të popullatës. (Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

Deri në tre orë pritje në kufirin Serbi-Maqedoni! Mërgimtarët ankohen: Kjo është e tepërt

D V

Këto vendime solli kryesia qendrore e ASH-së

D V

Bexheti në mbështetje të vlerave kulturore e artistike

D V

Mersel Bilalli: Në duart e Besës është “çelësi i qeverisë”

D V

Ohri mbeti në listën e UNESCO-s, do të jetë nën mbikëqyrje të rreptë

D V

U harxhuan miliona, por shatërvanët në qendër të Shkupit nuk punojnë!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...