Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Shahpaska: Vazhdojnë politikat për sigurimin e mbështetjes së personave të verbër

Shkup, 23 shkurt – Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska u takua sot me përfaqësuesit e Unionit kombëtar të të Verbërve për të diskutuar situatën aktuale në lidhje me të drejtat që ata përdorin dhe mundësitë për avancimin e tyre.

“Si Ministri dikasteriale në agjendën e të cilës është kujdesi për kategoritë më të prekshme të njerëzve, me theks të veçantë për personat me aftësi të kufizuara, ne vazhdojmë të punojmë me përkushtim për të promovuar të drejtat dhe shërbimet dhe për të siguruar kushte më të mira jetese për ata që kam nevojë për të Prandaj përpjekjet tona për ndryshime në Ligjin për Mbrojtjen Sociale në fushën e ndihmës personale, dmth uljen e kufirit të moshës nga 18 në 6 vjeç, për fëmijët me aftësi të kufizuar fizike të rëndë ose më të rëndë si dhe personat plotësisht të verbër. Kjo zgjidhje ligjore është në procedurë parlamentare dhe ne presim që së shpejti të shohim dritën e ditës”, theksoi ministrja Shahpaska në takim.

Përfaqësuesit e Unionit kombëtar të personave të verbër, siç kumtoi MPPS-ja, e mirëpritën këtë zgjidhje ligjore, duke e vlerësuar atë si shumë të rëndësishme për ata si individë dhe për familjet e tyre. Nga ana e tyre, u theksua që ndihma dhe mbështetja për të verbërit duhet të vazhdojë dhe përmirësohet në drejtim të sigurimit të një game më të gjerë të ndihmave që kanë një rëndësi të madhe për ta në drejtim të funksionimit më të mirë të përditshëm.

“Me qëllim të inkurajimit, përfshirjes sociale dhe mundësitë e barabarta, personat me aftësi të kufizuara, dmth personat me aftësi të kufizuara të rënda ose të thella, personat me aftësi të kufizuara më të rënda, plotësisht të verbër dhe plotësisht të shurdhër, janë përfitues të ndihmës së aftësisë së kufizuar. Personat e verbër gjithashtu gëzojnë të drejtën për të ndihmuar dhe kujdesur nga një person tjetër. Çdo vit në bazë të një Programi të paraqitur nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, i përgatitur në bazë të programeve dhe projekteve të paraqitura nga organizatat kombëtare të aftësisë së kufizuar, shoqatat e tyre dhe shoqata e tyre, Unioni kombëtar i personave të verbër të Republikës së Maqedonisë së Veriut (UKVRMV), merr mjete nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut”, informojnë nga MPPS.

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Shahpaska në takim shprehu besimin se ndihma dhe mbështetja për personat me aftësi të kufizuara do të vazhdojë edhe më tej, në drejtim që të sigurojë kushte më të mira për jetesë dhe përfshirjen e tyre në jetën shoqërore.(Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

Zejdi pyet për “Monstrën” në Kuvend!

Bexhet Musliu

A po zgjerohet fuqia e grupit të “zjarrt” kundër Artan Grubit ?

Bexhet Musliu

582 raste dhe 374 të shëruar nga Covid 19

T E

Çerdhet në Saraj dhe Kondovë me dy grupe shtesë për fëmijë

Bexhet Musliu

Në UT u përurua Klinika Juridike

Bexhet Musliu

Ziadin Sela takim pune me përfaqësues të Fondacionit Konrad Adenauer

Bexhet Musliu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...