Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Shapaska: Themelohet trup me profesionistë, Siljanoska: Duhet të ketë njerëz të kualifikuar

Zhurnal Ads

Shkup, 20 tetor – Opozita ka kërkuar kritere më të rrepta në zgjedhjen e anëtarëve të Komisionit për Parandalimin e Diskriminimit gjatë debatit të sotëm publik mbi Ligjin për Parandalimin dhe Mbrojtjen nga Diskriminimi, i cili është përsëri në procedurë parlamentare, pasi Gjykata Kushtetuese e shfuqizoi atë në maj, sepse nuk u votua me shumicë votash.  

Ndërkohë ministrja për Punë dhe Politikë Sociale  Jagoda Shahpaska thotë se do të themelohet trup i pavarur i përbërë me njohës të fushës.  

“Komisioni për parandalimin dhe mbrojtjen nga diskriminimi është një trup i pavarur, them i pavarur pasi që do të përbëhet nga shtatë profesionistë me shtatë vjet përvojë punë në fushën e të drejtave të njeriut dhe pesë vjet përvojë në sferën barazi dhe mosdiskrinim.”,- deklaroi ministrja për punë dhe politikë sociale, Jagoda Shahpaska.  

“Nuk është mjaftueshëm që të shënoni 240 kredi dhe shtatë vjet përvojë në sferën e lirive dhe të drejtave por kritere më konkrete. Vërejtjet e Komisionit të Venedikut janë që nuk është mirë që të ketë rizgjedhje edhe unë jam i këtij mendimi. Paramendoni mandat pesë plus pesë vjet, duhet të ketë njerëz të kualifikuar për këtë materie.”,- tha kryetarja e Komisionit për Mundësi të Barabarta, Gordana Siljanoska.  

Përfaqësues të shoqatave  joqeveritare thonë se qëllimi  është që të sigurohet proces transparent dhe gjithëpërfshirës që më në fund të zgjidhen njerëz me meritë dhe jo sipas përkatësisë partiake. Gjatë monitorimit të gjendjes lidhur me mosdiskriminimin  sipas tyre hasin në përvoja negative.

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

Eurointegrimi i Shkupit dhe Tiranës mes prioriteteve të kryesimit portugez me BE-në

Z H

Bombola ishte harxhuar dhe nuk kishte plasur, Klinika e Tetovës sqarohet rreth rastit

T E

Sofijanova: Diçka e çuditshme po ndodhë me virusin

admin

Mot kryesisht i vranët dhe me shi, në viset malore borë

E.E.

KE nuk i komenton deklaratat e Zaharievës për Titon, rikujton se kushtet për në BE janë të qarta

E.E.

LD: Gjykata duhet të ndryshojë vendimin e turpshëm për gazetarët që raportuan më 27 prill

E.E.
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...