600 gr spinaq
1 qepë mesatare
2-3 qepë të njoma
Majdanoz, kopër
1 lugë oriz
3/4 filxhan çaji me vaj
150 gr djathë
2 lugë gjalpë
2 filxhanë çaji me miell gruri
1 filxhan miell misri
1 filxhan kos
1.5 filxhan ujë
Kripë, piper
Laji dhe priji spinaqin. Skusho në një tigan me vaj ulliri dhe shto qepën mesatare dhe qepët e njoma të prera imët.
Shto orizin dhe vazhdo skuqjen derisa të zbuten qepët.
Shto majdanozin dhe koprën, kripë dhe piper, përzieji mirë dhe lëre masën të ftohet pak.
Përzieje miellin e grurit dhe të misrit në një enë të veçantë. Shto kosin, ujin dhe gjalpin e shkrirë.
Ndaje masën e miellit në dy pjesë: një pjesë për bazën dhe një për mbulesën.
Në tepsi të lyer me vaj, vendos gjysmën e masës së miellit, pastaj shtro spinaqin mbi të. Shto djathin e thërrmuar mbi spinaq dhe mbuloje me pjesën tjetër të miellit.
Piqi në furrë në 180°C për rreth 40 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë.
Shpresoj që të të pëlqejë!