Shënohet Dita ndërkombëtare e Romëve

nga Xh M

Shkup, 13 prill – Me rastin e 8 Prillit – Ditës ndërkombëtare të Romëve sot në Parkun e Qytetut do të mbahet ngjarja “Kush jemi ne”.

Ngjarja ka karakter argëtues kulturo-artisik, ndërsa qëllimi është shënimi i kulturës rome, traditës, historisë, muzikës, vallëzimit dhe gjuhës rome, përfshin një sërë aktivitetesh për të gjithë brezat, duke filluar nga një punëtori për fëmijë, një performans muzikore nga një bend dhe orkestër muzikore, si dhe lexim i poezive nga të rinjtë.

Kjo ngjarje ka karakter argëtues kulturo-artistik që me siguri do t’ua zbukurojë ditën të gjithë të pranishmëve në Parkun e Qytetit.

Në ngjarje do të marrë pjesë edhe drejtori ekzekutiv i Institutit për Hulumtime dhe Analiza të Politikave – Romalitiko, Elvis Shaqiri. 

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

Regjistrohu

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

@2009-2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Anet.com.mk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More