Shilegov: Me “Qytet i mençur – Shkupi” do të kursejmë 1,3 milion euro

Shkup, 4 tetor – Përmes projektit “Qytet i mençur” – Shkup po vendosen 10.000 drita led të reja me çka qyteti i Shkupit do të ketë rrugë të përkryera të ndriçuara dhe të sigurta, trotuare dhe rrugë për biçikleta. Me ndriçim të mençur, qyteti i Shkupit kursej 1,3 milion euro në vit të energjisë elektrike që do të riorientohen për mbështetje të drejtpërdrejtë financiare për qytetarët e grupeve të ndryshme, kumtoi kryetari i Shkupit Petre Shilegov.

Në vijim është faza e fundit e projektit “Qytet i mençur- Shkupi”, i cili filloi në mars të këtij viti.

Përmes teknologjisë inovative dhe të përparuar, kryeqyteti do të marëë mjedis jetësor, zvogëlim të shpenzimeve, shërbime më të mira dhe komunikim më të mirë me qytetarët, siguri më të madhe, dhe me ktë edhe jetë më kualitativ.

Aplikacionet “Shkupi Im” është pjesë kryesore në “Shkupi Smart Siti” dhe sjell nivel krejtësisht të ri të bashkëveprimit dhe informimit. Në kët fazë aplikacionit do tu mundëson qytetarëve: informacione nga fusha e jetës së qytetit, ngjarje, të reja, sondazhe, qasje deri te aplikacionet dhe shërbimet e institucioneve të qytetit dhe shqyrtim të parkingjeve të qytetit të Shkupit.

Shilegov thekson me me “Skopje Smart Siti”, Shkupi bëhet qytet pa sportele.

Related posts

Ahmeti nga Kumanova: Shqiptarët janë krenarë me punët dhe kuadrot e BDI-së

D V

Takimi Xhaferi – Savada: Largësia gjeografike nuk është pengesë për bashkëpunim më të afërt

Z H

Nikollovski dhe Acevski: Bashkëpunimi me ESHR-në është I rëndësishëm në luftën kundër korrupsionit dhe krimit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More