Shilegov premton ushqim 50% më lirë për nxënësit dhe 50% mbulim të shpenzimeve në çerdhe

Shkup, 28 shtator – Kryetari aktual i Qytetit të Shkupit dhe kandidat për një mandat tjetër në zgjedhjet e ardhshme lokale, Petre Shilegov, filloi prezantimin e programit për katër vitet e ardhshme në fushatën e vjetër zgjedhore.

 

  • Në gati dy vitet e fundit, pandemia ka ndryshuar jetën e qytetarëve. Përveç rreziqeve shëndetësore të paraqitura nga Covid-19, ekonomia dhe buxhetet familjare të qytetarëve pësuan shumë. Prandaj, më e mira për qytetin tonë në katër vitet e ardhshme ka përgatitur një paketë mbështetje të fortë financiare për të gjitha grupet e qytetarëve. Shkupi është një qytet solidariteti dhe si i tillë ai duhet të kujdeset për të gjithë dhe të kthejë paratë e qytetarëve aty ku është më së shumti i nevojshëm. Kjo paketë përfitimesh sociale ka për qëllim të gjitha grupet, për të rriturit dhe pensionistët, personat me aftësi të kufizuara, personat me sëmundje të rralla, të rinjtë dhe prindërit e ardhshëm. Vazhdojmë me realizimin e aktiviteteve për një jetë më të mirë në Shkupin tonë, për një përditshmëri më të mirë të bashkëqytetarëve tanë, për ditë më komode dhe pa brenga në këtë qytet, tha Shilegov.
  • Pensionistët dhe të moshuarit janë një burim i njohurive, përvojës dhe mençurisë. Ata ndërtuan Shkupin dhe meritojnë mbështetjen e qytetit. Kjo është arsyeja pse ne e bëjmë jetën e tyre më të lehtë dhe kujdesemi për nevojat e tyre. Ne ofrojmë transport publik falas për të gjithë pensionistët në Shkup çdo ditë të javës. Qytetarët tanë të moshuar do të jenë në gjendje të lëvizin lirshëm dhe të përmbushin detyrimet e tyre, jo vetëm të martave dhe të premteve. Në këtë mënyrë ne ndalojmë bllokimet gjatë ditëve të javës në autobusët e qytetit për njerëzit që shkojnë në punë ose në shkollë. Ne ofrojmë transport mjekësor falas për të moshuarit dhe personat me aftësi të kufizuara në institucionet shëndetësore në qytet. Për pavarësi më të madhe dhe funksionim të pavarur, ne ofrojmë transport efikas, të sigurt dhe falas. Ne gjithashtu kujdesemi për njerëzit me sëmundje të rralla, si një shoqëri gjithëpërfshirëse që kujdeset për të gjithë. Njerëzit me sëmundje të rralla që jetojnë në Shkup gjithashtu do të mund të përdorin transportin publik pa pagesë. Ne lehtësojmë kostot e terapisë kronike që ata marrin nëpërmjet përjashtimit financiar për transportin publik, për ta dhe shoqërimin e tyre kur përdorni transportin.

Sa i përket masave për të rinjtë, Shilegov thotë:

  • Të rinjtë që janë forca lëvizëse e qytetit përfshihen në paketën e mbështetjes financiare. Ne i mbështesim ata në zhvillimin e tyre personal dhe profesional. Ne ofrojmë transport falas në autobusët e qytetit për të gjithë pasuniversitarët dhe doktorantët që studiojnë në Shkup. Kjo i inkurajon ata të jenë më aktivë në përgjegjësitë e tyre dhe të qetë në planifikimin e lëvizshmërisë së tyre në të gjithë qytetin. Nxënësit nga shkollat ​​fillore shtetërore në qytet do të marrin deri në 50% ushqime më të lira gjatë qëndrimit të tyre në shkollë. Ne e bëjmë vaktin më të arritshëm për çdo fëmijë dhe inkurajojmë ushqimin në shkolla.

Ne do të japim 100 bursa në vlerë prej 12,000 denarë në muaj për gjimnazistët më të mirë nga shkollat ​​e mesme të Qytetit të Shkupit të cilët do të regjistrohen në një nga universitetet shtetërore. Ne i inkurajojmë të rinjtë të investojnë në vetvete, të eliminojnë vështirësitë financiare të familjeve dhe të vlerësojnë punën. Për çdo nxënës të shkollës së mesme në shkollat ​​publike, ne ofrojmë fruta falas gjatë qëndrimit në shkollë. Një dietë e shëndetshme është thelbësore për vitalitetin dhe një jetë të shëndetshme. Ne krijojmë zakone tek të rinjtë për një të ardhme të shëndetshme dhe të lumtur, thotë Shilegov.

Kryebashkiaku që po kërkon besimin për një mandat tjetër premton se qyteti do të rritet dhe zhvillohet nëse prindërit e ardhshëm i shohin mundësitë dhe duan të jetojnë në të.

  • Imperativi im janë qytetarët e lumtur dhe të kënaqur në Shkup. Ne investojmë në lumturinë për prindërit e ardhshëm dhe të gjitha familjet në qytet. Ne subvencionojmë kujdesin e fëmijëve në kopshtet publike duke mbuluar një maksimum prej 50% të kostos mujore. Ne i inkurajojmë familjet të qëndrojnë në Shkup, të zhvillohen dhe të arrijnë këtu. Për të përmbushur dëshirën për pasardhës, ne ndihmojmë procesin e fekondimit të asistuar Biomjekësor përmes mbështetjes financiare të çifteve.

Ne plotësojmë buxhetin e familjes për shpenzime shtesë që nuk njihen nga përfitimet bazë të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore ose në një përpjekje shtesë që nuk mbulohet nga Fondi. Ne mbështesim guximin dhe këmbënguljen për familjet më të lumtura në qytetin tonë. Nevojat e njerëzve të Shkupit janë një sfidë të cilën ne e pranojmë me kënaqësi dhe së cilës do t’i përgjigjemi. Qyteti i Shkupit po zhvillon një politikë sociale në nivel lokal që po na afron gjithnjë e më shumë me qytetarët dhe fatet e tyre, dhe që na lejon që realisht të krijojmë masa sociale ndaj tyre. Përmes kësaj pakete masash, qyteti investon në cilësinë e jetës. Qyteti bëhet i barabartë për të gjithë qytetarët, një qytet transparent dhe solidar, një qytet i bashkëjetesës së suksesshme. – thotë Shilegov.

Ai theksoi se komunikimi i vazhdueshëm me secilin nga bashkëqytetarët tanë dhe kontaktimi me këdo që ka nevojë është një qasje e njohur për ne.

  • Ne po përballemi me një histori të ndryshme në imazhin shoqëror të qytetit. Ne po e bëjmë Shkupin një qytet social të ndjeshëm për momente më të lumtura, përfundon Shilegov.

Related posts

Filloi trajnimi për regjistruesit rajonal në Komunën e Kërçovës

Redaksia

Shahpaska: Vazhdojmë të investojmë në zgjerimin e kapaciteteve të çerdheve për fëmijë

Redaksia

Ja çfarë do t’ju pyesin kur të regjistroheni

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More