Shilegovnë takim me zejtarët në Çarshinë e Vjetër të Shkupit

Shkup, 2 tetor – Kandidati dhe kryetari aktual i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, sot do ta vizitojë Çarshinë e Vjetër të Shkupit, ku do të zhvillojë disa takime me zejtarët që punojnë në këtë pjesë të qytetit.

 

Shkupi u krijua dhe u mirëmbajt për shekuj falë esnafit të tij, njerëzve që gjithmonë kanë krijuar dhe tregtuar në Çarshinë e Vjetër – bukëpjekësit, berberët, orëtarët, shërbimet, argjendarët dhe zejtarët e tjerë. Për të gjithë ata, Qyteti i Shkupit ka prezantuar programe mbështetëse që u mundësojnë zanateve të vjetra të kenë një ekzistencë dhe krijim të qëndrueshëm, mbrojtjen e dyqaneve dhe punëtorive të tyre dhe arsimimin.

“Është vendosur një partneritet me zanate të reja, biznese të vogla, shërbime dhe dyqane të reja që hapen çdo ditë në qytetin tonë, dhe pronarët morën shpërblime për suksesin dhe iniciativën e tyre. Në katër vitet e fundit, zejtarët e Shkupit kanë marrë subvencione nga qyteti për blerjen e mjeteve dhe lëndëve të para deri në 80 për qind të vlerës së tyre, ose deri në një maksimum prej 50.000 denarëve për zejtar.

Është e rëndësishme të dini se kjo çarshi ka mbijetuar prej vitesh, shumëngjyrësh dhe i larmishëm sepse njerëzit e ndihmonin njëri-tjetrin kur ishte më vështirë. Kështu, gjatë pandemisë së koronavirusit, ne miratuam disa masa parandaluese për përballje më të lehtë të esnafit me kufizimet”, theksoi Shilegov.

Related posts

MPB: Dje në vendkalimet kufitare janë zbuluar 11 PCR teste të falsifikuara

N E

Maqedoni, nuk ka pritje nëpër vendkalimet kufitare

D V

Regjistrimi për votim në zgjedhjet lokale të të sëmurëve përfundon nesër në mesnatë, përderisa për personat me Kovid-19 më 11 tetor

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More