Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Shpallen 60 ambasadorët e rinjë evropianë nga Ballkani Perëndimor

Shkup, 21 shtator – Zhurnal.mk – Janë shpallur fituesit e thirrjes për aplikim për Ambasadorët e Rinj Evropianë (YEA) nga Ballkani Perëndimor. Tashmë plot gjashtëdhjetë të rinj do të marrin rolet e tyre si anëtarët e parë të rrjetit të ri, duke zhvilluar aftësi dhe duke shkëmbyer ide për të promovuar vlerat dhe mundësitë e BE-së.*

Nisma YEA është pjesë e Programit të Komunikimit Rajonal të Bashkimit
Evropian për Ballkanin Perëndimor, që nisi në fillim të këtij viti. Thirrja
e parë për aplikimet e YEA solli mbi 400 kandidatë, ku fituesit u
përzgjodhën si nga votat e publikut të gjerë, ashtu edhe nga një juri e
përzgjedhur prej gjashtë anëtarësh. .

YEA-të e përzgjedhur do t’i sjellin rrjetit të ri aftësitë dhe pasionet e
tyre të larmishme. Ndërkohë që këta të rinj vijnë me kualifikime dhe
edukime të ndryshme, të gjithë kanë diçka të përbashkët, të mësojnë rreth
vlerave të BE-së, të lidhen e miqësohen me kolegët e tyre dhe të ndjekin
talentet. Por më e rëndësishmja, të gjithë këta të rinj janë të hapur për
të shkëmbyer ide dhe për të frymëzuar ndryshime në komunitetin e tyre,
rajonin e Ballkanit Perëndimor, si edhe në të gjithë BE-në.

“Kjo platformë është shumë e rëndësishme për Komisionin Evropian. Ne i
konsiderojmë ambasadorët e ardhshëm dhe të rinjtë e rajonit, si një nga
faktorët kryesorë të ndryshimeve pozitive në vendet e tyre, në vendet të
cilat ne po i mbështesim, ”tha Myriam Ferran nga Drejtoria e Përgjithshme e
Komisionit Evropian për Negociatat e Fqinjësisë dhe Zgjerimit.

Të rinjtë do të marrin pjesë në konferenca, ngjarje kulturore dhe udhëtime
studimore në të gjithë BE-në dhe Ballkanin Perëndimor për të zgjeruar
aftësitë dhe njohjet, rrjetin e tyre.* Ata do të përfshihen në të gjitha
llojet e projekteve krijuese dhe sociale. Do të zhvillojnë aftësitë e tyre
drejtuese përmes kurseve të personalizuara sipas kërkesave të tyre, do të
zbulojnë teknikat e komunikimit – në internet dhe jashtë internetit – dhe
do të mësojnë gjithçka rreth BE-së dhe çfarë BE-ja ofron për rajonin e
Ballkanit Perëndimor.

Për të marrë pjesë, aplikantëve u kërkohej të ishin 18-29 vjeç dhe banorë
të Shqipërisë, Bosnjë-Hercegovinës, Kosovës, Malit të Zi, Maqedonisë së
Veriut apo Serbisë. Këta të rinj duhet të ishin aktivë në fusha të tilla si
arti dhe dizajni, filmi dhe fotografia, muzika, lëvizjet rinore, mbrojtja e
mjedisit ose sporti – fusha që natyrshëm i bashkojnë njerëzit. Ata duhet të
tregonin se çfarë kishin për të ofruar dhe misionin e tyre YEA në një video
një minutëshe.

Numri i lartë i pjesëmarrësve dhe 80.000 votat për fituesit treguan
interesin e madh për projektin dhe për mundësitë e ofruara nga BE-ja për të
rinjtë në Ballkanin Perëndimor, jo vetëm për përmirësimin e tyre personal,
por edhe për solidaritet dhe mbështetje të ndërsjelltë.

Një thirrje e dytë për aplikime do të hapet vitin e ardhshëm, me të gjitha
detajet e nevojshme të cilat do publikohen paraprakisht në webalkans.eu.

Programi i Komunikimit Rajonal të BE-së për Ballkanin Perëndimor u krijua
më janar 2020. Programi financohet nga Instrumenti për Ndihmën e
Para-Anëtarësimit dhe do të zgjasë për tri vite. Qëllimi është të informojë
target grupe të ndryshme për vlerat, politikat dhe programet e BE-së.

Programi përfshin tri komponentë të integruar:

• Tri fushata komunikimi të bashkëpunimit evropian

• Zhvillimi i një portali online

• Krijimi i një rrjeti të Ambasadorëve të rinj evropianë

** Të gjitha ngjarjet dhe aktivitetet ‘live’ i nënshtrohen masave të
vendosura për pandeminë Covid-19*

Lista e Ambasadorëve të rRnj Evropian nga Ballkani Perëndimor

Albania

Abassadors:

Daniela Kortoçi https://www.webalkans.eu/voting/daniela-kortoci/

Gevio Tabaku https://www.webalkans.eu/voting/gevio-tabaku/

Benard Babaj https://www.webalkans.eu/voting/benard-babaj/

Kolindo Vjerdha https://www.webalkans.eu/voting/kolindo-vjerdha/

Erisa Zemzadja https://www.webalkans.eu/voting/erisa-zemzadja/

Attaches:

Megan Cungu https://www.webalkans.eu/voting/megan-cungu/

Xhuljana Mucaj https://www.webalkans.eu/voting/xhuljana-mucaj/

Klajdi Kaziu https://www.webalkans.eu/voting/klajdi-kaziu/

Emirjon Lleshi https://www.webalkans.eu/voting/emirjon-lleshi/

Loreta Gjoni https://www.webalkans.eu/voting/loreta-gjoni/

Bosnia-Herzegovina

Ambassadors:

Tarik Bico https://www.webalkans.eu/voting/tarik-bico/

Amina Maslo https://www.webalkans.eu/voting/amina-maslo/

Adi Softic https://www.webalkans.eu/voting/adi-softic/

Armin Poljak https://www.webalkans.eu/voting/armin-poljak/

Nejra Gurbeta https://www.webalkans.eu/voting/nejra-gurbeta/

Attaches:

Dzulisa Otuzbir https://www.webalkans.eu/voting/dzulisa-otuzbir/

Ilija Marković https://www.webalkans.eu/voting/ilija-markovic/

Dragana Vuckovic https://www.webalkans.eu/voting/dragana-vuckovic/

Milos Kovacevic https://www.webalkans.eu/voting/milos-kovacevic/

Amila Gadzo https://www.webalkans.eu/voting/amila-gadzo/

Kosovo

Ambassadors:

Diellza Ibrahimi https://www.webalkans.eu/voting/diellza-ibrahimi/

Amina Kaja https://www.webalkans.eu/voting/amina-kaja/

Egzona Bexheti https://www.webalkans.eu/voting/egzona-bexheti/

Fatbardh Kabashi https://www.webalkans.eu/voting/fatbardh-kabashi/

Suhel Ahmeti https://www.webalkans.eu/voting/suhel-ahmeti/

Attaches:

Blodina Mala https://www.webalkans.eu/voting/blodina-mala/

Eris Çunaku https://www.webalkans.eu/voting/eris-cunaku/

Arjana Rudari https://www.webalkans.eu/voting/arjana-rudari/

Besnik Beqaj https://www.webalkans.eu/voting/besnik-beqaj/

Desantila Muriqi https://www.webalkans.eu/voting/desantila-muriqi/

Montenegro

Ambassadors:

Jovana Jacimovic https://www.webalkans.eu/voting/jovana-jacimovic/

Matija Sekulic https://www.webalkans.eu/voting/matija-sekulic/

Vojin Cetkovic https://www.webalkans.eu/voting/vojin-cetkovic/

Dado Dervanovic https://www.webalkans.eu/voting/dado-dervanovic/

Bojana Lalatovic https://www.webalkans.eu/voting/bojana-lalatovic/

Attaches:

Ivana Sreckovic https://www.webalkans.eu/voting/ivana-sreckovic/

Stefan Vukmanovic https://www.webalkans.eu/voting/stefan-vukmanovic/

Emina Balota https://www.webalkans.eu/voting/emina-balota/

Jelena Delibasic https://www.webalkans.eu/voting/jelena-delibasic/

Aleksandar Kaludjerovic
https://www.webalkans.eu/voting/aleksandar-kaludjerovic/

North Macedonia

Ambassadors:

Aleksandar Karatosho https://www.webalkans.eu/voting/aleksandar-karatosho/

Dona Srdiki Lazarevska
https://www.webalkans.eu/voting/dona-srdikj-lazarevska/

Izabela Jakimova https://www.webalkans.eu/voting/izabela-jakimova/

Dejan Mishkovski https://www.webalkans.eu/voting/dejan-mishkovski/

Ana Kjupeva https://www.webalkans.eu/voting/ana-kjupeva/

Attaches :

Vojdan Uzunov https://www.webalkans.eu/voting/vojdan-uzunov/

Vigan Ademi https://www.webalkans.eu/voting/vigan-ademi/

Albrie Xhemaili https://www.webalkans.eu/voting/albrie-xhemaili/

Dora Smilevska https://www.webalkans.eu/voting/dora-smilevska/

Sara Risteska https://www.webalkans.eu/voting/sara-risteska/

*Serbia *

Ambassadors:

Janja Jankovic https://www.webalkans.eu/voting/janja-jankovic/

Bojana Popovic https://www.webalkans.eu/voting/bojana-popovic/

Aleksandar Ljubomirovic
https://www.webalkans.eu/voting/aleksandar-ljubomirovic/

Velimir Milosev https://www.webalkans.eu/voting/velimir-milosev/

Srdjan Hromis https://www.webalkans.eu/voting/srdjan-hromis/

Attaches:

Anja Kafedziska https://www.webalkans.eu/voting/anja-kafedziska/

Dragana Grahovac https://www.webalkans.eu/voting/dragana-grahovac/

Marko Milutinovic https://www.webalkans.eu/voting/marko-milutinovic/

Adrijana Nikitovic https://www.webalkans.eu/voting/adrijana-nikitovic/

Teodora Cekic https://www.webalkans.eu/voting/teodora-cekic/

Postime të ngjashme

Arifi: Fillon rekonstruimi i rrugës lokale Tetovë-Bërvenicë

R Zh

Editorial: Sfidat kryesore të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut gjatë vitit 2021

R Zh

Ndërtimi i bulevardit “Bosnjë e Hercegovina” hyn në fazën përfumdimtare

R Zh

Gashi: Integrimi i përnjëhershëm dhe i plotë i Ballkanit Perëndimor në BE mund ta qetësojë rajonin tonë të trazuar

R Zh

Hristijan Mickoski pajtohet që rruga jonë e vetme është Bashkimi Evropian

R Zh

“Rusia e interesuar për të penguar perspektiven evropiane të Maqedonisë së Veriut”

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...