Maqedoni

Shpenzohen 6.7 milion euro për blerje emergjente për mbrojtje nga Covid-19

Zhurnal Ads

Shkup, 30 shtator, zhurnal.mk – Në gjashtë muajt e parë të krizës, 6.7 milion euro u shpenzuan në blerje emergjent për mbrojtje nga coronavirusi, tregon raporti nga hulumtimi i Qendrës për Komunikime Civile.

Me 2.2 milion euro, sipas shumës së kontratave të lidhura, udhëheq Ministria e Brendshme, e cila, siç tregohet në hulumtim, përbën një të tretën e vlerës së këtyre kontratave.

“-43% e vlerës së të gjithë tenderëve u përkisnin vetëm pesë kompanive, megjithëse gjithsej 186 kompani fituan një tender në lidhje me coronavirusin.

– Për 68% të marrëveshjeve të lidhura, institucionet shkelën detyrimin ligjor për të publikuar marrëveshjet brenda dhjetë ditëve nga nënshkrimi.

-Një në tre kontrata të blerjet publike në lidhje me coronavirusin ishte negociuar me vetëm një ofertues.

-Ka ndryshime të konsiderueshme në çmimet e maskave të blera, kostumeve dhe dorezave.

– Një pjesë e kontratave nuk përmbajnë një përshkrim të saktë të produkteve që u blenë, gjë që lë hapësirë ​​për abuzime në zbatimin e kontratave”, thuhet në hulumtimin e Qendrës për Komunikime Civile.

Postime të ngjashme

Lirohen nga paraburgimi vëllezërit Useini nga Ohri

XH,I

ANALIZA: Bullgaria “groposi” integrimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë

R ZH

Më shumë kompetenca për inspektoratet komunale dhe rritje e pjesës së TVSH, premton Qeveria

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...