Teknologji

Shpiket kompjuteri që ju lexon mendjen dhe e kthen në imazh

Zhurnal Ads

Së fundmi është shpikur një kompjuter i ri i cili mund të monitorojë aktivitetin e trurit dhe ta kthejë në imazh atë që përdoruesi po mendon.

Ndërsa shikonin imazhet, EEG-të e subjekteve ushqeheshin në një rrjet nervor, një algoritëm i frymëzuar nga truri i vërtetë që më pas nxirrte përfundimin nëse një imazh zbulohej nga truri në përputhje me atë që kërkonin subjektet.

Rrjeti nervori ishte në gjendje të përshtaste parashikimin e tij për atë fytyrë personi që mendonte dhe të gjeneronte imazhe në përputhje me rrethanat.

Përfundimisht, imazhet e gjeneruara nga kompjuteri progresivisht përputheshin me ato të menduara nga pjesëmarrësit, me një saktësi prej 83 për qind.

Shkencëtarët besojnë se ky zhvillim do të mund të përdoret për të ndihmuar kreativitetin si dhe duke marrë një kuptim më të mirë se si njerëzit perceptojnë gjërat.

Postime të ngjashme

Apple së shpejti mund të ofrojë opsionin e ruajtjes me kapacitet 1TB

S.B.

Realme prezanton modelin e lirë C17 me një bateri të qëndrueshme

admin

“Copy-Paste” nuk do të jetë më njësoj në përditësimin e ri të Windows 10

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...