Shporta minimale për Prillin 60.212 denarë

nga Xh M

Shporta minimale për prillin është 60.212 denarë. Muajin e kaluar për një familje katëranëtarëshe nevojiteshin gati se 1.000 euro që të mbulojnë harxhimet mujore.

Nga Lidhja e Sindikatave kanë adresuar kritika. Kreatorët e poltikave mendojnë për vete e jo për punëtorët. Punëtorët në Maqedoninë e Veriut, nga janari deri në prill, brenda muajit kanë mbetur pa 3.000 denarë.

“Shporta konsumuese sindikale nuk llogaritet që t`u tregojmë punëtorëve se sa u duhet për të mbijetuar, port ë tregojmë se nuk jetohet me aq. Lehtë e keni të krijoni politika me 2.500 euro, kurse vështirë të mbijetoni me 22.500 denarë” – tha Slobodan Trendafilov – LSM.

Për momentin çmimi i bukës nuk do të ndryshohet, por nuk dihet se cfarë do të ndodh me situatën në Lindjen e Afërt që drejtpërdrejtë do të reflektohet në cmimin e naftës, por nuk dihet se cfarë do të ndodh me grurin në Rusi dhe Ukrainë.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

Regjistrohu

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

@2009-2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Anet.com.mk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More