Shqipëri/ Konsumohen 11 ton akullore me përmbajtje kancerogjene

AKU ka publikuar të dhënat mbi bllokimin e akulloreve të kompanisë “Mars” në Shqipëri pasi në to u konstatuan përmbajtje kancerogjence si oksidi i etilenit. Mësohet se këto produkte janë sjellë nga dy kompani në Shqipëri gjatë muajve të ndryshëm. Totali i akulloreve me përmbajtje kancerogjene ka qenë ka qenë 16 ton.

 

Nga këto, rezuton se 11.7 ton janë konsumuar, kurse pjesa tjetër është mbledhur nga tregu duke u shkatërruar.

Alarmi për akulloret u dha disa javë më parë nga BE pasi kompania kishte konstatuar përmbajtjen kancerogjene në disa prej produktet e saj duke njoftuar tërheqjen nga tregjet e Bashkimit Europian. Shqipëria reagoi me vonesë ndaj kësaj situate duke bërë që produktet e rrezikshme të futeshin në vend, dhe një pjesë e mirë e tyre të konsumohen.Ndërkohë, në magazinat e dy kompanive që kanë importuar këto akullore janë gjetur edhe 20 ton të tjera, të cilat sipas AKU-së janë shkatërruar.

Related posts

Tirana, Durrësi, Berati bëhen gati të presin afganët

N E

Vendet ku shqiptarët mund të udhëtojnë gjatë verës pa kufizime

D V

Për 6 muaj 105 viktima në Shqipëri si pasojë e aksidenteve rrugore

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com